Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, че Александър Костов е бил живата история на вековния клуб.

Както е известно, легендата на „сините“ се отиде от този свят на 81 годни на 15 април. Колев обясни, че е тежко да се говори в такъв момент, като заяви, че Костов е бил „един от последните мохикани, които са носели в сърцето и душата си синята идея”.

„Тежко е да се говори в такъв момент, защото за цялата левскарска общност това е една непрежалима загуба. Той е един от последните мохикани, които носеха в сърцето и душата си синята идея и това, което е направил Левски велик клуб. Съболезнования на всички негови близки на всички левскари”, започна Колев.

„Истината е, че бате Сашо бе живата история на Левски. Човек с уникална енергия, човек със страхотно чувство за хумор, винаги пълен с истории от различни епохи на нашия тим, така че ще липсва на всички нас. Имах честта да бъда негов приятел дълги години, бях и на последния му рожден ден, прекарахме си, както винаги хубаво – с неговите най-близки саратници и приятели. За съжаление, това бе последният рожден ден, който отпразнувахме заедно, но както той обичаше да се шегува, че докато е бил футболист, е носел само един чифт обувки, защото все са го носели на ръце и не е успял да ги изцапа. Сигурен съм, че и там, където отива, ще го носят на ръце и ще го уважават, както и тук“, допълни шефът на Левски