Изпълнителният директор на Левски Павел Колев посочи трите най-важни задачи пред „сините“ към настоящия момент.

Шефът коментира още в специално интервю за DIEMA SPORT и предаването „Домът на футбола“, че поне на теория Левски има шансове за титлата, но все пак не скри, че според него тимът от „Герена“ все още не е готов за първото място.

„Левски играе за себе си. Аз поне на теория не изключвам шансовете ни за титлата, защото те не са отпаднали. Но аз от самото начало повтарям, че Левски не е готов за титлата. Това не се харесва на много хора, но аз съм длъжен да съм реалист. От това, което виждам, Левски не разполага с отбор, с който спокойно да излезем и да кажем, че целта ни е титлата. Разбира се, когато си Левски и носиш свещеното „Л“ на гърдите си, трябва да се бориш за първото място. Това е ясно и на малките деца предполагам, въпреки че много от тях не са виждали Левски шампион, защото са минали 10 години от последната титла. Когато говоря за търпение и стратегия, в този контекст, истерията за това, че Левски е трети е малко странна и неразбираема, и на мен поне ми изглежда като изкуствено подклаждана от хора, които имат голям интерес нещата в Левски да не се случват. Напомням, че Левски бе трети и преди пролетния дял на шампионата“, обясни Колев.

„Аз спокойно мога да кажа, че за Левски сега е важно на първо място - да си изчисти репутацията и дълговете, на второ място – да направи инвестиции в школата, защото тази школа се задъхва от липсата на инфраструктура и терени, и няма как да искаме елитните ни отбори до 15-16 и 19 години да играят модерен футбол с диагонали по 50-60 метра, при положение, че те нямат ден от седмицата да тренират на цял терен, защото теренът е много натоварен – изкуственият терена. И другото, което няма да се хареса на някои колонисти, които не могат да си представят Левски да има нов стадион, Левски ще има нов стадион, защото това е част от бъдещето на този клуб. И ако искаме този клуб да стане печелившо дружество и да прави пари, това са акцентите – стадион и школа. С тях трябва да дойде и силният първия тим, който да прави добри представяния в евротурнирите, каквото и да значи това, защото за родните тимове ще става все по-труден пробивът в групите и на Лига Европа, и на Шампионската лига. Знаете, че предстои въвеждане на трети евротурнир. Това сверяване на часовника на европейската сцена е много важно за първия тим. Оттук насетне експерти по козирки, стадиони, треньори, които говорят повече за стадиони, колкото искате. И това е най-нормалното нещо на света. Не бива да забравяме, че живеем в България и къде се намира Левски сега. След 2-3 години хората може да не помнят, но положението беше и е доста тежко“.

„Затова се борим, да изплуваме. Налагане на финансова дисциплина, плащане на задължения, плащане на заплати навреме на всички в клуба, така че да са мотивирани да си вършат работата си. Доста от хората са изтърпели доста лишения само и само да работят за Левкси. Това не бива да се забравя и да се отрича. Аз съм оптимист, смятам, че без значение на конкретните изпълнители в администрацията и ръководството, Левски ще върви в правилната посока. Виждам стабилност, желание нещата да се подобрят и то не бързо с инвестиция в добри скъпоплатени играчи и след като договорите им изтекат, реално нищо не остава за историята на Левски, а с инвестиция в нещо трайно, което ще остане и след нас. Това ме кара да съм оптимист. Пътят ще е трънлив. Дали хората ще изтърпят процеса, никой не знае. Надявам се – да. Ако не се случи, ако ние сме стартирали планираното, мисля, че бъдещето за Левски ще е добро“, коментира за финал Колев.