Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори на стадион „Георги Аспарухов” след подписването на договора с Валери Божинов, който се превърна във второто ново зимно попълнение на „Герена” след Мартин Райнов.

Колев сподели, че новият старши треньор на тима Георги Дерменджиев лично е настоявал за привличането на нападателя от Ботев Враца.

„Привличането на Валери Божинов бе важен трансфер от гледна точка на това, че Георги Дременджиев настояваше да има Валери Божинов в състава си. Предишния треньор също го искаше. Трудно е да се намери треньор, който да не иска Божинов в състава си. Много е важно да се каже, че не е имало никакви преговори. Появиха се много спекулации за това как стоят нещата за привличането му. Нашите разговори продължиха 45 секунди. Разбира се, той самият имаше нужда от време, за да изчисти нещата с Ботев Враца, на който клуб трябва да благодарим специално, защото се разбрахме изключително коректно. Не е имало никакви проблеми”, коментира Колев.

„В крайна сметка и Валери даде доста на Ботев Враца в последни месеци. Надявам се да има същото представяне и с екипа на Левски. Имаме нужда от такъв футболист. С днешния трансфер сме една крачка по-близо до приключването на зимната селекция. Имаме още работа, надявам се до края на седмицата всичко да е ясно”, сподели още той.

Колев не отхвърли спекулациите за трансфер и на Галин Иванов на „Герена”.  „Говорят се много работи. Имаме конкретни планове и разговори, но не искам да влизам в детайли, защото нещата не са изчистени. Надявам се до края на седмицата да е ясно”, каза новият силен човек на стадион „Георги Аспарухов”.

Относно за първите си дни в Левски като изпълниетлен директор, Колев сподели: „Аз се адаптирах в Левски за 15 минути. Познавам всички тук, както и футболистите. От днес имам и добър приятел в лицето на Валери, защото се познаваме от дълги години. Надявам се това ново начало и за него и за Левски като клуб да бъде успешно и да върнем Левски където му е мястото. Без коментар по темата със собствениците. Каквото трябва да се прави, се прави като процедури. Когато всичко стане официално ще се го разберете.”