Изпълнителният директор на Левски Павел Колев бе гневен след поражението на неговия клуб от Лудогорец с 0:2, като определи за логична яростта на „сините” фенове след втория гол на разградчани. Козмин Моци реализира дузпа и изрази ненужно радостта си пред феновете на Левски и бе изгонен. Румънецът обаче бе отпратен в съблекалнята след сериозно забавяне, което допълнително нагнети напрежението и Колев потвърди, че именно това забавяне е отприщило емоциите на феновете на Левски.

„Съдията се забави пет минути да изгони Козмин Моци. Той е откровен провокатор и това беше преднамерено действие от него. Често го прави по българските терени. Когато пет минути се чудиш какво да направиш, хората полудяват, защото виждат, че не се случва това, което трябва. Трябваше четвъртият съдия да му каже за ситуацията, за да разбере какво става. Аз нямам обяснение защо трябва да дразниш публиката при 2:0 за Лудогорец. Това трябва да се изкорени, особено от чужди футболист. Ако това го направи българин в чужбина, ще му съсипят кариерата”, стартира Колев.

„Това е липса на възпитание. Когато се събере Дисциплинарната комисия, ще разберем какво ще стане. Ние не търсим вина в наказанието на Живко Миланов, а той е наясно, че щеше да има провокации от Черно море. Грешно беше да се поддаде и не го оправдахме, видяхте, че и Георги Дерменджиев го потвърди това. Това, което излизаше от устите на феновете на варненци, не е нормално човешко същество да синтезира в мозъка си”, коментира директорът в столичния клуб.

„В нормална държава Козмин Моци ще получи поне пет мача наказание. Сменихме „Герена” за „Васил Левски” заради положението на звездите”, сподели иронично Колев.

„Имаме сериозен проблем с терена, не съм експерт, но ми беше казано, че няма как да проведем мача на нашия стадион, ако искаме да играем до края на сезона на нашия си стадион. Има пукната тръба под терена. Нарушението на Иван Горанов е очевидно и не можем да кажем на черното – бяло. Дали трябва да се покаже директен червен картон? За мен не. Отдавна правилата са такива, че не трябва да има двойно наказание. За съжаление Горанов няма да играе срещу ЦСКА, имаме циркулация на футболисти. Левски има млади футболисти, които могат да играят, защото това е бъдещето на този клуб. Имах възможност да гледам мача със скаути и всички харесаха изявите на нашите играчи. Имат какво да учат тактически, но ако им се гласува доверие, ще разкрият потенциала си”.

„Налагането на млади футболисти не значи абдикация от сериозните цели за Левски. Ясно е, че в Черно море или Берое е много по-лесно да се наложи млад футболист, отколкото тук. Пътят ще е тежък, а феновете трявба да имат търпение, а мисля че те го имат. Отборът не се е променил драстично с есента, но вече играят повече българи и юноши от школата”, продължи Колев.

„Не искам да влизам в полемика за декларацията на БФС. Мачът с ЦСКА е важен за Левски, винаги е бил важен, без значение какъв цвят на екипа носи отборът, с който ще играем. Мислим мач за мач и се надяваме публиката да ни подкрепи. Сега субективните фактори ги оставям на други хора, тъй като вече не мога да коментирам тези неща. Също мисля, че не трябва да се критикуват много съдиите, но когато има грешки трябва да се отбелязват. Не е полезно, тъй като и днес смятам, че Лудогорец беше по-добър от нас в един момент нататък. Изпуснахме да се хванем в добрия момент за нас и да ги затрудним”, завърши той.