Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира слуховете, които циркулираха около клуба в четвъртък, и според които собствеността му ще премине в ръцете на легендите Даниел Боримиров, Христо Йовов и Димитър Иванков. 

Според него, това са инсинуации, а бившият заместник-изпълнителен директор в БФС разкри, че е бил поканен да ръководи отбора от Васил Божков. Името на един от най-богатите българи се спрягаше за кандидат за нов собственик на Левски, но това досега не беше обявявано официално. 

"Не мога да коментирам, защото нямам информация. Когато бъда информиран, ще застана пред вас и ще кажа каквото имам да казвам. Не съм водил никакви чатове във вайбър. Призовавам хората да не се поддават на спекулации. Да не се нагнетява излишно напрежение. Познавате ме. Знаете кой съм. В момента, в който имам какво да кажа, ще изляза пред вас и ще го кажа", заяви Колев пред NOVA и добави:

"Не мога да гадая кой има интерес от нагнетяване на напрежението. Няма как да знам."

Попитан дали е спекулация, че трима човека ще получат собствеността в Левски, Павел Колев отговори: "Нямам отговор на този въпрос в момента. Най-добра да ги попитате тях. Нямам информация в тази насока. Предполагам, че когато нещо се случи реално, всички ще разберем. По никакъв начин не ми е повлияла тази информация. Продължаваме по същия път, по който сме поели докато някой не ни каже, че няма нужда от нас вече."

"Да, говорих с човека, който ме е наел. Този разговор ще си остане между нас. По принцип смятам, че не са много хората в България, които биха се наели в момента да работят за спасяването на Левски. Това е факт. Не е лесна работа, но в никакъв случай не е и драматична. Нещата могат да се оправят, просто трябва много сериозна финансова дисциплина и много умно управление, което изисква знания и опит", заяви Павел Колев.

"Последното, което знам аз е, че Спас Русев е собственик на акциите. Но това пряко не ме засяга", добави Колев.

"Има нещо, което може да ме откаже, да. То е, когато човекът, който ме покани да дойда тук, ми се обади и ми каже, че няма да бъде собственик. Това ще ме освободи автоматично от моралния ангажимент, който имам към него и аз мога да си тръгна", коментира още Павел Колев.

"Васил Божков визирам. Такава беше моята информация, че той е потенциалният собственик на Левски. Аз в Левски съм поканен от Васил Божков. Нещото, което може да ме откаже да върша работата си тук, е човекът, който ме е поканил, да се откаже. А тези информации от вчера са инсинуации", сподели Колев.

"Спечели ме с много ясен бизнес план как Левски не трябва да губи пари, ако не да печели. С желание да инвестира в инфраструктура и детско-юношеската школа. С желание да направи отбора по-български, така че феновете да се идентифицират по-лесно с него и да го обичат, както са го обичали преди години и с административния капацитет на цялата компания, която стои зад него. Много е важно какво е построил човек като бизнес. Левски е нещо огромно и не е за всеки", обясни още Павел Колев.

"Не знам дали има краен срок. Нещата трябва да станат ясни на Общото събрание най-късно. Планът беше да има още нови лица българи. Нямам представа дали ще се промени", добави Колев.

Силният човек на "Герена" разкри, че към момента дълговете на клуба са повече от 30 млн. лева.

Задачата, с която дойде новият Управителен съвет беше да направи одит и да установим реалните задължения на Левски. Повече са от 30 милиона. Не много повече, но са повече. Тази работа е свършена. Ситуацията е ясна. Моята задача беше да помогна за привличането на повече български футболисти. Аз знам с кого съм разговарял и кой ме е поканил да дойда. Нама защо да съжалявам. Надявам се да продължа да правя това, за което дойдох. Ако не стане, животът не свършва с това него. Пожелавам на всички български клубове да тръгнат в правилната посока", коментира Павел Колев.

"Разбира се, че е възможно да се случи да няма смяна на собствеността", заяви Колев.