Бразилското крило на Левски Паулиньо коментира пред Дарик радио текущата ситуация в клуба и своята подготовка, която прави със съотборниците си в Кипър.

25-годишният южноамериканец дойде на „Герена“ преди една година и направи фурор в първите си месеци с екипа на „сините“. През лятото получи травма, която наруши ритъма му, а сега на „Георги Аспарухов“ се надяват, че Паулиньо отново ще бъде ключова фигура в състава на Славиша Стоянович.

- Паулиньо, как се върви подготовката на Левски в Кипър?
- Всичко е наред на нашата подготовка. Знаете, че подготовките винаги имат трудни моменти, но работим всеки ден, за да станем по-добри в края на подготовката и да бъдем готови.

- По време на лятната подготовка получи травма, която ти попречи много. Сега какво е положението, по-добре ли се чувстваш?
- Да, сега се чувствам много по-добре. Усещам много голямо доверие от страна на целия клуб. Благодарение на Господ се чувствам много по-добре и нямам проблеми. Тази подготовка е много по-добре дозирана и нямаме проблемите от лятото. Това ни кара да се чувстваме много по-добре.

- Ще бъде ли по-добър Левски след паузата?
- Разбира се. Ние очакваме точно това да се случи. Очакваме да се подобряваме. Всеки ден, след всяка тренировка и след всеки мач. Трябва да се подобрим значително от това, което представлявахме в края на миналата година.

- Защо Левски игра толкова слабо в последния месец и половина от края на миналата година?
- Едва ли някой има точния отговор на този въпрос. Не мога и аз да си го обясня. Няма точен отговор, но ние работим, за да се подобрим и да не е така. Тренираме и правим възможното, за да изглеждаме така, както искаме. Сега сме в нова година и гледаме напред, за да станем по-добри и да се представим по-силно през тази година.

- Вярваш ли, че Левски ще вземе лиценз за европейските клубни турнири?
- Очакваме всичко да бъде изгладено и този проблем да го няма. Всички в отбора и клуба се надяваме, че ще е така. За Левски, за футболистите и феновете е много важно да играем в европейските турнири.

- В отбора пристигнаха двама футболисти на проби, какви са първите ти впечатления от тях? Става дума за един офанзивен полузащитник и централен бранител...
- Те вече тренират заедно с нас. Първите впечатления са, че са много добри момчета, а на тренировките личи, че са и добри футболисти. Стараем се да бъдем близо до тях, да се чувстват добре и да свикнат с отбора по-бързо.

- Как ти се струва треньорът Славиша Стоянович, защото много се спекулира около него и бъдещето му? Спрягат го за национален отбор, за различни клубове от Левски, как ти се струва ситуацията?
- Това, което аз виждам, е на тренировките и той е изключително концентриран и фокусиран върху работата си в Левски. Той има договор с клуба и е част от него и демонстрира, че е концентриран върху своята работа. Той си знае кое е по-добро за него и живота му. Тук е и работи много сериозно и концентрирано. Всеки си решава кое е най-добро за него и кое го прави щастлив.

- В този ред на мисли как ти се вижда колектива в този момент?
- Подобрява се значително. Това се усеща всеки ден и на всяка тренировка. Смятам, че в клуба има добър колектив, а и сред нас футболистите. Смятам, че сме сплотени и това ще даде плодове на отбора и клуба. Работим за това колективът да става още по-силен и това ще ни направи по-добри като тим.

- На твоята позиция се концентрират доста добри играчи. Ти, Кабрал, Обертан, Вашчук какво значи това за теб?
- ​Това е много добре, защото всеки ще се концентрира да стане още по-добър и да играе. Трябва да си на максимума на терена, за да играеш когато дойдат мачовете. Това е хубаво и за клуба, защото всеки се стреми да повиши своето ниво и така напредва и отборът.