Председателят на сдружение Тръст "Синя България" Николай Истатков беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира темата Левски и защо сдружението иска Извънредно Общо събрание на клуба.

"Левски трябва да се обича и подкрепя докрай, нека феновете не обръщат гръб на отбора. В историята клубът е минал и през по-трудни моменти", започна изказването си Истатков.

"Лансирали сме Павел Колев, номиниран е много пъти да влезе в Управителния съвет от Тръст Синя България, последно след отпадането от Вадуц и промените в клуба. След провала на преговорите това беше капката за очакваните промени. Липсата на спортен директор, липсата на спортно планиране, селекцията и други", добави той.

"В съвременния свят много трудно могат да се дадат гаранции. Но, ако на всеки шест месеца се правят промени няма как да се получи. Нищо не се знае, може да се получи обрат при тези неща с наставника Славиша Стоянович, предстоящото плащане, надяваме се, че Павел Колев не е затворена страница за Левски и рано или късно той ще дойде в Левски, надявам се, че ще има и положително развитие", каза още Истатков.

"Не е хубаво само в турбулентни времена да се споменава името на Станимир Стоилов. Що се отнася до Стоянович или трябва да се остави да работи дългосрочно или трябваше да се вземе друго решение. Стоилов е член на Тръста, силно се надявам, че той ще се завърне в Левски. Важното е, Левски да е подреден клуб, да бъде готов, за да дойде Станимир Стоилов. Нямам личен контакт с него освен социалните мрежи, не сме говорили с него, но се надявам в един момент нещата да се случат", коментира председателят на Тръст Синя България.

"Спас Русев е изказвал мнение и разсъждава като нещата се припокриват с желанията на хората от Тръста, реални действия, не се виждат в тези 3 години, той се опитва всичко да прави сам, трябва да има експертен екип, който да върши своята работа. Отново идват играчи на проби, къде са играли не се знае, взимат се на парче, след 6 месеца ще се чудим как да се разделим с тях. Надявахме се с Павел Колев да се променят нещата, защото 10 години нещата са едни и същи. Собствеността не е проблем, важен е екипът, който управлява клуба. Основен проблем е опитът бързо да се скъси дистанцията с Лудогорец. Лудогорец се развива правилно, терени, инфраструктура. Левски иска за 6 месеца да съкрати дистанция от 3-4 години. Говорим за промяна на модела, за общността, привържениците, те са много, милиони, във всички сфери, експерти почти във всеки спектър, да не е един човек, който да дава парите. Трябва да има яснота и прозрачност. Школата не ражда левскари, не произвежда кадри, някъде се къса нишката, това е тенденция, школата трябва да ражда левскари, хора, които не мразят Левски, също и да бъдат добри футболисти. Идеята е как да вървим напред, работим по стратегия за развитие, да бъде обнародвана от феновете на Левски и да я представим на Общото събрание, ние имаме 10 %, но ако хората се мобилизират смятам, че ще имаме успех и ще имаме разбиране от мажоритарния собственик", каза още Истатков.

“Идеята е да бъде широко подкрепена тази стратегия", добави в заключение Истатков.