Очакваният удар с назначаването на именития австрийски специалист Вили Рутенщайнер като спортен директор на Левски може и да не се осъществи. Според авторитетното израелско издание "Маарив", той е предпочел офертата да ръководи програмата за развитие на местния футбол. 

Вестникът се позовава на свои източници от ръководството на местната футболна федерация. Рутенщайнер е днес в Тел Авив, за да парафира контракта си, твърди въпросният източник. 

Според същата информация, австриецът е имал среща и със собственика на Левски Спас Русев, но явно е предпочел другата оферта. Така още следващата седмица Рутенщайнер ще оглави комисията, която ще избере новия селекционер на израелския национален отбор. 

Още в началото на седмицата ви разкрихме параметрите на предложението от Израел към именития австрийски специалист. Там той ще получава по 30 хил. евро месечно и ще има същата работа, която упражняваше в продължение на 16 години в родината си и благодарение на която израснаха световни звезди, като Дейвид Алаба и много други.