Още преди няколко седмици наставникът на Левски Славиша Стоянович обяви, че иска нов нападател. И по всичко изглежда, че ръководството на практика му го е осигурило. Според медиите във Франция, става въпрос за Ласина Траоре. 

Бившият играч на Монако беше освободен от "монегаските" на 31 август и от тогава е свободен агент. Но според френската телевизия Sportmania, той вече си е уредил нов клуб и това са "сините". Според източници на изданието, които са близки до играча, той ще парафира своя договор в сряда. 

Тогава се очаква двуметровият нападател да парафира за две години, твърди изданието. Източниците на телевизията обявявят, че преговорите с българския клуб са започнали още преди месец и чак сега са дали положителен резултат. 

Преди време се говореше, че Ласина Траоре е в полезрението и на ЦСКА. Но "червените" разполагат с достатъчно нападатели, така че явно агентите на играча са се насочили към тима от стадион "Георги Аспарухов". 

Иначе визитката на 28-годишния бивш национал на Кот д'Ивоар е повече от впечатляваща. Той е играл за Монако във Франция и Евертън в Англия, а в Източна Европа има опит с екипите на Кубан Краснодар, ЦСКА Москва и Анжи Махачкала в Русия, както и с ЧФР Клуж в Румъния.