Левски е на загуба от 860 хиляди лева за 2017 година. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов по време на проведеното по-рано през деня Общо събрание.

Заседанието събра голяма част от по-крупните акционери, както и по-малките такива. Сред присъстващите бяха собственикът Спас Русев, шефът на детско-юношеската школа Даниел Боримиров, маркетинговият директор Тодор Минев, както и бившият финансов шеф Константин Баждеков. На събранието бе и синът на Спас Русев – Евгени, който е част от Надзорния съвет на клуба.

Очакваше се да настъпят промени именно в този ръководен орган на тима, но Кирил Ивков е оттеглил оставката си.

Красимир Иванов декларира пред присъстващите, че за 2017 година дружеството има приходи от над 10 милиона лева, но загубите са повече. По този начин минусът в сметките възлиза на 860 хиляди лева за 2017г. Той уточни, че общите задължения на клуба в края на миналата година са били 18.3 милиона лева.

Противоречия възникнаха по времре на обсъждането на точката от дневния ред, касаеща освобождаването от отговорност на членовете на Управителния и Надзовния съвет за дейността им през 2017 година. Част от присъстващите се изказаха негативно, но в крайна сметка, представителите на клуба няма да бъдат отговорни за случилото се през 2017 година.

Собственикът на Левски Спас Русев призна, че престоят на Делио Роси е бил неуспешен от гледна точка на резултати. Назначаването на специалиста е било лично негово предложение, но заради характера си Роси не е влязъл в контакт с футболистите си.

На въпрос, дали кредитите за строежа на Сектор А на стадион „Георги Аспарухов” се обслужват, Спас Русев отговори положително.

Акционерът и популярен фен на „сините” Пепи Димитров също взе думата по време на Общото събрание, за да предложи връщането на Наско Сираков и Станимир Стоилов на стадиона. В отговор на това изявление, лично Спас Русев взе думата и обяви, че първият човек, с когото е разговарял, след като е поел клуба е бил именно бившият треньор на Левски. Станимир Стоилов е посикал 60 хиляди евро заплата, на което новият собственик се е съгласил.

„В крайна сметка Стоилов не се върна”, обяви Спас Русев.

За финал босът на „сините” обяви пред акционерите: „Смятам, че Левски тази година ще носи радост.”

Отностно фен-магазина на стадион „Георги Аспарухов”, който е в ремонт, стана ясно, че скоро ще бъде отдаден под наем.

Валентин Грънчаров, Gong.bg
19 снимки