Една от основополагащите фигури в състава на Левски е Габриел Обертан. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед заема ключово място в пъзела Делио Роси, под чието ръководство „сините“ демонстрират сериозен прагматизъм и голяма дисциплина.

В дните преди големия сблъсък Обертан даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT - „Преди кръга“, където сподели, че загубата не е опция за столичани в предстоящия сблъсък на „Лудогорец Арена“.

Яблонски: По силите на Левски е да спре Лудогорец

Преди битката тимът от „Георги Аспарухов“ има 25 точки на третото място, докато шампионите са на върха с 33.

„Ние сме добър отбор, разликата от Лудогорец и ЦСКА не е голяма. За опонентите ни е трудно да играят срещу нас, защото сме добре организиран отбор, опасен на контраатака. Силни сме като индивидуалности, трябва да се подобряваме обаче като отбор. Обръщаме внимание на детайлите. Яблонски вкара няколко гола от корнери. Да печелиш по 1:0 ни носи точки, но това, което искаме е да ставаме по-силни“, казва Обертан.

Левски без Горанов срещу Лудогорец

„Това е ново за мен. Никога не съм работил с италианец. Мога да усетя разликата. Делио Роси обръща внимание на детайлите. Като се замисля, не сме допускали гол от корнер, той обръща внимание на тези ситуации. Това, което е важно е, че взимаме това, което искаме засега“, добавя Обертан за впечатленията си от Делио Роси.

„Това е важен мач. Определено не искаме да губим точки там. Загубата не е опция за нас. Ще идем в Разград с идеята да спечелим. Първия път през сезона, когато се изправихме срещу тях, направихме равен, но наш човек бе изгонен. Надявам в този мач да се справим по-добре“, добави Обертан.