Звездата на Левски Габриел Обертан бе гневен след загубата от Ботев Враца с 1:3, заявявайки, че тя е дошла, след като самите футболисти са виновни. Французинът довери също така, че смята, че съдията Георги Кабаков не се е справил с мача, но отказа да хвърля вината върху него.

„Искам да се извиня на феновете и треньорите. Срам ни е и не трябваше това да става. Не искам да кажа нещо лошо за опонента, но трябваше да спечелим този двубой”, бяха първите думи на Обертан пред репортерите.

„Когато получихме гола, сякаш дойде края на мача, а имаше много време. Съдията не се справи. Беше тежък мач, но сега трябва да заиграем по-добре, тъй като се намираме в труден момент, но ще се  борим. Не може, когато получих гол, това да бъде края на мача”, продължи бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

 „Имаме шанс за титлата, но ще бъде трудно. Трябва да се организираме и да започнем да играем заедно. Ние сме проблемът в Левски. Няма как да говорим с конкретни имена, а да играем по-добре. Нужно е всички заедно да се справим”, каза още Обертан.

„Нужно е да подобрим комуникацията и да поемаме инициатива по време на мача. Ще си видим грешките и всичко ще се оправи. Реферът е част от играта, която не можем да контролираме. От нас зависи да не сме зависими от този фактор, не можем да спорим непрекъснато с него. Не, не сме подценили Ботев. Вкарахме първи и бяхме сигурни във възможностите ни. Направихме колективни грешки просто. Не бяхме концентрирани и компактни. Всяка тяхна контраатака беше проблем за нас”, завърши Габриел Обертан.