Хали Тиам е последното ново попълнение на Левски тази зима. Сенегалецът пристигна на "Герена" във вторник и в сряда подписа договор. Той сподели и първите си впечатления от "сините" и обстановката в София. 

"Чувствам се много добре тук, щастлив съм, че се стигна до оферта от Левски и че подписах договор. Левски е най-големият отбор в България и му благодаря за интереса към мен. Бях приет по най-добрия начин тук от целия екип." 

"Като професионален футболист съм се старал да се представя в най-добра светлина във всеки отбор, в който съм играл и да се развивам постоянно. Винаги съм искал да помогна на отбора, в който играя, да постигне своите цели." 

"За последно играх в Динамо Москва. Играя като дефанзивен полузащитник, обичам единоборствата и битката за топката. Всеки мач се стремя към победата", заяви Тиам и разкри какво знае за новия си отбор. 

"Запознат съм с историята на Левски, 26-те титли и 27-те купи. Прочетох историята, наясно съм, че е кръстен на националния герой на България Васил Левски. Задачата е ясна, говорих с президента и треньора и ще се борим и за Купата, и в шампионата", добави халфът и обяви, че ще докаже на феновете, че има място в състава. 

"Гледах няколко мача на Левски, видях колко много привърженици има и те наистина обичат много този отбор и го следват навсякъде. Конкуренцията в първенството е голяма и се надявам да докажа на привържениците, че заслужавам да нося синята фланелка. Само Левски!", завърши новото попълнение на Левски.