Отборът на Берое посреща Левски в един от възловите мачове от 20-ия кръг на Първа лига. Срещата е в събота, 15 декември, от 17:30 часа под Аязмото. И двата тима не показват устрема, който имаха само преди няколко кръга. Левски беше лидер, но днес е трети. Старозагорци следваха плътно Топ 3, но формата им спадна. До какво ще доведе това в предстоящия мач?

Двубоят може да го проследите в GONG.BG, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Главен съдия на срещата ще бъде Владимир Вълков.

След наказание в състава на Левски се очаква да се завърне Давид Яблонски, както и Хали Тиам, който е на картон от наказание.

Прави впечатление, че голямата звезда на "сините" Габриел Обертан е в групата. Той се оплакваше от болежки през седмицата след мача с Етър, но явно ги е превъзмогнал и е отпътувал с отбора за Стара Загора. 

Групата на Левски: Мартин Полачек, Николай Кръстев, Луи Нганиони, Иван Горанов, Ивайло Найденов, Паулиньо, Давиде Мариани, Серджиу Буш, Милош Цветкович, Филипе Нашименто, Нуно Рейш, Хали Тиам, Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов, Габриел Обертан, Илия Юруков, Атанас Кабов. 

Левски си отдъхна за Обертан

Владимир Гаджев е възстановен от контузия, заради която пропусна последния мач срещу Ботев Враца. Старши треньорът на Берое Александър Томаш има много проблеми с контузени футболисти и отново беше принуден да попълни групата с юноши от школата. Наставникът няма да може да разчита на наказания Мешка. С контузии са Георги Ангелов, Вандерсон и Ерол Алкан. В групата за двубоя попадна юношата на клуба от отбора до 17 г. Никола Маринов и Стоян Иванов от тима до 19 г.

Групата на Берое: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Никола Маринов, Александър Василев, Иван Минчев, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Драгош Фирцулеску, Рубен Бриджидо, Мартин Райнов, Матеус Леони, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Владимир Гаджев, Стоян Иванов и Алфредо.

Проблеми за Берое срещу Левски, попълва групата с юноши

Любопитен факт е, че Мартин Камбуров все още няма гол срещу Левски с екипа на Берое, въпреки че вече игра 5 пъти за старозагорци срещу сините. Тимът от София обаче е една от любимите му жертви – има 15 гола срещу тях в елита.

В същото време се очаква защитникът на Берое Камен Хаджиев ще изиграе стотния си двубой в елита, като дебютът му бе за Родопа срещу другия исторически гранд – ЦСКА на 19 май 2007 г., когато бе едва на 15 години, 7 месеца и 27 дни.

Феновете на Левски едва ли биха искали да си спомнят последното нулево реми на сините в шампионата. То бе точно срещу старозагорци на „Георги Аспарухов” – на 3 март 2018 г., оттогава насетне Левски изигра 32 мача без 0:0.

Единственият гол на Антони Белмонт в досегашния му престой в Левски бе точно срещу беройци – за 1:0 в последния двубой между двата съперника на „Георги Аспарухов”.

Един от водещите футболисти в Левски - Габриел Обертан - е пред своя 50-и мач в Първа лига, като 45 от досегашните е започвал като титуляр. Записал е 3 гола и 12 асистенции в първенството, има попадение и в баража за място в Лига Европа през миналия сезон (4:1 над Черно море).