Над 20 привърженици на Левски са били арестувани и откарани в различни полицейски управления в столицата заради неприятния инцидент, който беляза дербито между ЦСКА и Левски. По време на мача на стадион „Васил Левски“ полицайка пострада тежко след хвърлена бомбичка около входовете 13 и 14 на съоръжението.

Комисар Антон Златанов обяви след срещата, че феновете на Левски от сектор Б са били проверявани един по един след гледане на видеозаписите от охранителните камери на стадиона. Арестуваните са над двадесет.

„В следствие на тази малоумна проява проведохме акция на входовете на стадиона. Всички излизаха един по един в рамките на един час. Всички лица, които отговаряха на описанието от камерите са задържани и откарани към районните полицейски управления“, сподели Златанов.

„Бройката на задържаните е двуцифрена. Над 20 човека. Не мога да ви кажа точно какво е състоянието на колежката. Информирам се по телефона. Извършена е една операция, но има много стъкла по лицето, както и в окото ѝ. Има опасност за окото. Ще се опитаме да открием извършителя. С тази проява се наруши спокойствието, което имаше в последните няколко години. Тази проява е недопустима. Ще бъдем твърди, за да не се стига до нови такива прояви. Никой не може да каже какво щеше да се случи, ако нямаше вратата. Другият колега, който е бил до нея също е пострадал. Това ни е работата. Не сме жертви, не се оплакваме, но всеки един полицай е човек. Баща, майка и човек. Това не е пиратка или бомбичка, а бомба“, каза още той.