ЦСКА спечели с 2:0 сблъсъка срещу Левски от 35-ия кръг на Първа лига и по този начин „червените“ оставиха живи своите шансове за титлата. Футболистите на ЦСКА се възползваха от своите шансове през второто полувреме. „Червените“ играха по-хитро и заслужиха победата след голове на Тиаго Родригес и Евандро. По този начин ЦСКА продължава да изостава с една точка от лидера Лудогорец, а шампионът ще бъде определен в последния кръг от първенството.

През първите 45 минути футболистите на Левски и ЦСКА създадоха малко опасности пред двамата вратари. „Сините“ нанесоха единствените три точни удара в очертанията на двете врати. ЦСКА така и не намери начина, по който да застраши вратата на Николай Михайлов.

Паулиньо подаде към Иван Горанов, който центрира остро в наказателното поле на червените, където Божидар Чорбаджийски първоначано блокира топката, а след това се наложи и Витаутас Черниаускас да се намесва и да избива в корнер. 

Давиде Мариани центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА в 7-та минута, където Нуно Рейш стреля с глава, но Витаутас улови топката току преди с нея да играе Станислав Костов. 

Рубен Пинто извърши нарушение срещу Паулиньо в 14-та минута пред наказателното поле на ЦСКА, но съдията Драгомир Драганов подмина ситуацията.

Илия Юруков се опита да изненада Витаутас с удар от границата на наказателното поле на ЦСКА в 24-та минута, но неточно в аут. 

Левски разигра добра атака в 36-та минута, когато Паулиньо подаде към Иван Горанов, който центрира, Юруков стреля, но неточно в аут.  

Левски създаде първата много опасна ситуация в мача в 37-та минута. Давиде Мариани си отвори пространство за удар, след което шутира от разстояние, но Витаутас Черниаускас успя да плонжира и да избие в корнер. 

Илия Юруков отправи удар от разстояние в 39-та минута, но Витаутас Черниаускас нямаше проблеми да улови.

В края на първото полувреме Паулиньо фаулира много грубо Иван Турицов, който получи контузия в коляното. Съдията Драгомир Драганов подмина ситуацията без да покаже жълт картон на бразилския футболист на Левски. На полувремето Турицов бе сменен от Стойчо Атанасов, тъй като не успя да продължи участието си в мача. 

ЦСКА създаде напрежение пред вратата на Николай Михайлов в 49-та минута. Енрике Рафаел подаде към Кристиян Малинов, който шутира, но неточно в аут. 

Станислав Костов отправи удар от разстояние в 53-та минута, но неточно в аут.

Една от спорните ситуации в мача бе в 55-та минута, когато Жеферсон подаде към Рубен Пинто, който се опита да продължи топката към свой съотборник в наказателното поле на Левски, но топката срещна ръката на Унтонджи и излезе в корнер. Съдията Драганов прецени, че няма основание да свири дузпа за ЦСКА. 

Футболистите на ЦСКА бурно претендираха за дузпа, а съдията Драгомир Драганов взе решение да покаже жълт картон на Кристиян Малинов. Това е девети жълт картон за играча на „червените“, който ще пропусне последния мач срещу Ботев, както и първият от следващия сезон.

Енрике Рафаел отправи удар от разстояние в 62-та минута, Николай Михайлов спаси, но изпусна топката, която след това бе изчистена от негов съотборник.

ЦСКА поведе в резултата в 70-та минута. Тиаго Родригес стреля от фаул, топката рикошира в тялото на Станислав Костов, излъга Михайлов и влетя във вратата му. 

Левски завърши мача с човек по-малко, след като Нуно Рейш получи два жълти картона в 78-та и 84-та минута.

След центриране от фаул в наказателното поле на Левски в 85-та минута, Унтонджи игра с ръка, но съдията Драгомир Драганов прецени, че няма основание да свири дузпа.

ЦСКА отбеляза втори гол в 86-та минута. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Левски, където Мартин Райнов се размина с топката, Евандро бе оставен непокрит и отблизо вкара във вратата на Михайлов. 

Лудогорец е първи в класирането със 76 точки, а ЦСКА е втори със 75. Левски е трети с 66 точки.

В последния кръг ЦСКА е домакин на Ботев Пловдив, а Лудогорец посреща Черно море.

57 снимки

Левски – ЦСКА 0:2

0:1 Тиаго Родригес 70'

0:2 Евандро 86'

Левски: 13. Николай Михайлов – 20. Живко Миланов (к), 18. Седрик Унтонджи, 22. Нуно Рейш, 4. Иван Горанов – 23. Хали Тиам, 77. Илия Юруков – 99. Станислав Иванов, 8. Давиде Мариани, 7. Паулиньо – 29. Станислав Костов

Старши треньор: Георги Тодоров

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас – 19. Иван Турицов, 4. Божидар Чорбаджийски, 24. Нуно Томаш, 3. Жеферсон Телес – 6. Рубен Пинто (к) – 7. Жоржиньо, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 22. Али Соу

Старши треньор: Добромир Митов

Стадион: „Васил Левски“

Съдия: Драгомир Драганов