"Не съм получавал предложение да заменя Славиша Стоянович". Това обяви пред NOVA напусналият Казахстан Станимир Стоилов. Според треньора парите в "синия" клуб в последните години са потънали в бездната.

"Аз съм водил приятелски разговор с Павел Колев. Не сме коментирали никакви предложения, а тази тема не ми е приятна и не искам да говоря. Георги Дерменджиев е успял треньор в българския футбол и му желая успех, да направи това, което той поиска. Аз искам всеки, който е треньор на Левски, да се справи. Сега ще видим какво ще стане със смяната на собствеността. Трябва да се работи по-сериозно, а аз ще видя, че клубът има сериозен собственик, когато започне да се гради нещо", сподели Мъри.

Според Стоилов липсата на спортни резултати и хубава база не кореспондират на големите средства, вложени в "синия" клуб.

"Щом има смяна в собствеността, то значи, че сегашният собственик не може да се справи с клуба. Забелязах, че през този период, че се наляха големи заплата и вложени доста средства. Но няма нищо изградено - нито база, нито стадион, нито резултати. Ако имаше едно от трите неща, аз щях да съм доволен, а оценката ми да бъде, че Левски е готов за нещо по-добро. Отделен въпрос е, че се наляха много пари, които явно отидоха в бездната. Това имах предвид, казвайки, че Левски не е готов за нещо по-сериозно", завърши Станимир Стоилов.