Португалският наставник Антонио Оливейра е един от големите фаворити да поеме родния Левски София, предава иберийското издание A Bola. Западна медия твърди обаче, че Оливейра ще има сериозна конкуренция, в лицето на Станимир Стоилов, за треньорския пост на "Георги Аспарухов". От доверени източници пък изданието потвърждава, че Левски ще има нов борд на директорите, който ще отреди кой ще замени напускащия през лятото треньор Славиша Стоянович.

Антонио Оливейра

източник: instagram.com/antonio_oliveira33

„Славиша Стоянович ръководи българския гранд, но се очаква да напусне София след края на сезона. Наставникът на Левски има предложение от Латвия, но това ще стане най-рано в края на настоящия сезон. Сегашното ръководство на софийския тим ще се промени и решението за новия треньор ще бъде на новия инвеститор, който ще влезе в клуба. В списъка е Антонио Оливейра, както и Станимир Стоилов, който е бивш играч и треньор на Левски”, пише авторитетното издание.

36-годишният Оливейра има успехи извън Португалия, а повечето идват като асистент на своя баща. Той е бил част от словенския Рудар, като прекарва и четири години в Иран, където работи за Табриз Трактор. Там той печели местната Купа, която е първа за тима, а също така има и две втори места в иранската лига.