Травмата на защитника на Левски Холмар Ейолфсон може да се окаже по-тежка от първоначално обявеното. "Сините" очакваха,ч е стълбът в отбраната им ще отсъства шест месеца, след като се контузи на стадион "Тича" във Варна в мача за Купата на България. 

Медиите в родната му Исландия обаче излязоха с мрачната прогноза, че завръщането му на терена може да се проточи до 9, дори 10 месеца. Причината е, че освен скъсани коленни връзки, той имал и увреждане на ставата, както и скъсан менискус. 

Всичко това обаче са само предварителни прогнози. Повече яснота ще има след операцията му в сряда, която ще бъде проведена от един от най-добрите ортопеди в света д-р Рамон Кугат, който е спасил кариерите на редица големи имена в световния футбол. 

Коляното на Холмар Ейолфсон поддаде на терена на "Тича", който беше наводнен от домакините в навечерието на двубоя. Отсъствието му е удар и за националния отбор на Исландия, тъй като напоследък се беше утвърдил като титуляр в него, макар и на десния фланг на отбраната, а не в центъра ѝ.