Доскорошният капитан на Левски Божидар Митрев отказва да прекрати договора си със „сините” по взаимно съгласие. Клубното ръководство до този момент не успява да се разбере с вратаря, който иска парично обезщетение, за да прекрати трудовите си правоотношения, информира ежедневникът „Тема Спорт”.

31-годишният страж попадна в групата на ненужните играчи, след като наставникът Славиша Стоянович не го включи в групата, с която замина за зимен подготвителен лагер в Кипър.

Според „Тема Спорт” шефовете на Левски имат готовност да изплатят обезщетение на Митрев в размер на 2 месечни заплати. Проблемът е в това, че играчът желае да получи всичките си 6 заплати до края на сезона. Причината е, че през януари той трудно би си намерил нов отбор, в който да играе редовно.

Есенният полусезон на кампания 2018/2019 се разви по възможно най-лошия начин за юношата на „сините”. Той го стартира в качеството на капитан, а и поднови своя договор с клуба до лятото на 2020 година. Още във втория официален мач – реванша от Лига Европа срещу скромния Вадуц – Митрев направи фатална грешка, довела до гол, а на почивката – по думите на тогавашния наставник Делио Роси – поискал да бъде заменен.

От този момент нататък Митрев загуби титулярното си място, а под рамката застана Мартин Полачек. Словакът обаче не се оказа кой знае колко по-добро решение и на свой ред допусна редица фрапантни грешки, затова не е чудно, че и той не летя за Кипър.

В Първа лига Митрев записа 5 срещи, в които Левски инкасира 6 гола. „Сините” спечелиха 3 от тези мачове – 7:0 над Верея, 4:1 над Ботев Пловдив и 3:0 срещу Дунав. Септември София успя да измъкне равенство 2:2 с култовия гол на Мирослав Будинов в последните секунди, а поражението беше при 1:3 от Ботев Враца на „Герена”. Митрев също така беше титуляр за Левски и в злополучния 1/8-финал срещу Черно море за Купата на България (загубен след дузпи и 2:2 в редовното време и продълженията).

Още по темата:

Левски замина за Кипър с 25 футболисти

Половин дузина играчи пред раздяла с Левски

Вратар се раздели с Левски, но обяви: Моят дом остава тук!

Пламен Илиев отказа да коментира Левски: Вече съм в Лудогорец

Павел Колев: Липсата на гаранции ме принуди да не се разбера със Спас Русев