Голямата звезда на Левски при 4:1 над Дунав Русе в първия кръг на efbet Лига – Давиде Мариани призна, че присъствието на Петър Хубчев като наставник има ключова роля за силното му представяне от началото на сезона.

Швейцарецът за втори пореден мач – след 2:0 над Ружомберок в Лига Европа – се разписа, като вкара 2 гола на русенци и асистира за попадението на Станислав Иванов. 28-годишният футболист заяви, че именно работата с Хубчев му е отворила очите за това, което липсва в неговата игра.

„Вкарахме четири гола наистина, честно казано, мисля, че можеха да бъдат 7-8. Важното е, че спечелихме. Предстои ни важен мач в четвъртък, трябва да се възстановим и да останем с позитивна енергия”, коментира Мариани.

„Началото на сезона е точно такова, каквото си го представях. Работих здраво по време на подготовката. Мисля, че с този треньор ще се справим и още по-добре. Нещо, което липсва в моя характер, той ми го показа и ето, че успя да ме мотивира, а аз се справям още по-добре.”

„Харесва ми тази сгъстена програма. Ако питате мен, бих играл отново и утре. Няма как да си уморен. Лично аз нямам търпение да играем в четвъртък отново.”

„Вярно е, че ще бъдем без невероятните ни привърженици. ТЕ ще ни липсват, така че ще трябва да дадем нещо допълнително от себе си, за да спечелим. Чух, че ще има вход свободен за някои деца, те ще ни подкрепят.”

„В тези 90 минути резултатът за нас е 0:0. Както казах – европейски мач, феновете няма да са на трибуните, трябва да сме максимално концентрирани. С този треньор вървим в правия път”, завърши Мариани.