Швейцарският плеймейкър на Левски Давиде Мариани като че ли до голяма степен уби интригата при домакинството срещу Черно море от 33-ия кръг, като отбеляза трети гол в мрежата на варненци.

Попадението на Мариани тежи изцяло върху съвестта на бранителите пред Георги Китанов, които изобщо не реагираха на несполучливия опит на Станислав Иванов да стреля от воле в наказателното поле. Топката пое по висока парабола и тръгна да пада пред вратарското поле, като пръв до нея стигна без никаква конкуренция именно Мариани. Офанзивният полузащитник директно стреля и опъна мрежата на "моряците".

След това швейцарецът по много странен начин изрази радостта си - той отиде и взе кълбото, а после направи няколко стъпки с него, гледайки към зоната на резервните скамейки. Последва шут с всичка сила по кълбото, а по лицето на Мариани нямаше и помен от усмивка. Може би това беше препратка към епизода с изританата от него бутилка към терена, когато беше заменен от предишния наставник Георги Дерменджиев при 1:1 срещу Ботев Пловдив в края на март. За действията си тогава 27-годишният играч отнесе 1 мач наказание от Дисциплинарната комисия.