Нападателят на Левски Жуниор Мапуку отбеляза един от най-красивите голове в българския шампионат в мача с Пирин. Той прехвърли вратар и защита на "орлетата", за да направи 2:0 през второто полувреме.

И затова логично беше избран за Играч на мача.Той обаче не поиска да приеме цялата слава само за себе си, а благодари на съотборниците си и на треньора Делио Роси за шанса, който е получил.

"Благодаря на съотборниците си, защото ние работим заедно. Благодаря на треньора, че ми даде шанс да играя, както и на съотборниците си. Да, вкарахме доста голове в последните два мача, в тренировките работим за това. Ако не бележим, треньорът буквално полудява", заяви Мапуку пред DIEMA SPORT и коментира, че не му пречи новата позиция отляво.

"Работя за моя отбор, независимо дали играя в ляво или другаде. На фланга трябва да давам най-доброто от себе си. Там помагам в защита и наистина се опитвам да го правя", добави конгоанецът и сподели какво е казал на отбора Делио Роси след почивката.

"Треньорът не беше доволен от първото полувреме. Той ни каза какво да правим и ние излязохме много по-решени да вкарваме и видяхте, че го направихме", добави нападателят и говори за предстоящите битки до края на годината.

"Гледам мач за мач, сега ни предстои мач със Славия. Трябва да дадем най-доброто от нас и срещу този съперник, а после ще мислим за Купата за мача с Дунав. Нека да изиграем първо мача с тях, а после ще видим какво ще стане в другия турнир", завърши Мапуку.