Лудогорец продължава да криволичи в пътя си към осмата поредна титла. Разградчани имаха нужда от задължителна победа в домакинството на Левски, но допуснаха равенство в това голямо дерби и подариха пореден шанс на преследвача си ЦСКА да мечтае, че може да го свали от върха. 

Битката завърши 1:1 след много драма. След постна първа част домакините откриха от дузпа в самото начало на второто полувреме чрез Козмин Моци, а в тази ситуация Деян Иванов от "сините" беше изгонен с директен червен картон. 

Но Драгош Григоре си изпроси втори жълт картон от състава на "орлите" в 69-та минута и обърна всичко с краката нагоре за тима си. Само три минути след това Живко Миланов изравни от пряк свободен удар, а в края и Абел Анисе си изкара втори жълт картон, за да остави тима си с деветима на терена и да секне ентусиазма му в последните минути в търсене на успеха. 

ИГРАЧ НА МАЧА: ЖИВКО МИЛАНОВ (Левски)

Тодоров: Съжалявам, че Левски не победи Лудогорец

Стоев скочи на съдията: Нямаше никакъв фаул при гола на Левски

Миланов: Накрая мислех, че може да победим, не гледаме какво прави ЦСКА

Станислав Иванов: Чувствам се все по-добре със синия екип

Манолев: Бием Ботев и Черно море и сме шампиони

Така Лудогорец изпусна пореден мачбол в битката за титлата, записвайки четвърти пореден мач без успех, и авансът му на върха на класирането може да бъде намален само на точица и да направи последните два кръга в шампионата наистина инфарктни. А Левски продължава да преследва втората позиция и да се надява, че няма да мине през бараж за Европа. 

Първата част на мача протече при надлъгване и здрава борба в центъра. Двата тима залагаха на сигурността и не смееха да предприемат сериозни рискове, защото при изравнените им възможности можеше да се стигне до опасности. 

Съперниците разчитаха предимно на центрирания и статични положения. Давиде Мариани беше най-активен в тази насока от състава на столичани, докато за разградчани Антон Недялков и Адриан Попа опитваха да сервират топката за съотборниците си, но без успех. 

Точните удари липсваха, а дори и тези, които не намираха очертанията на вратата. Първата хубава ситуация дойде чак в 20-та минута, когато Мариани пусна невероятен пас за Валери Божинов, но нападателят закъсня и не успя да стигне до топката. Ако го беше сторил, със сигурност щеше да има огромни главоболия за Пламен Илиев. 

Опасностите продължиха да са кът и след тази ситуация. Джоди Лукоки пробва няколко пробива по десния фланг на атаката на Лудогорец, както и Антон Недялков по другия фланг, но всичко беше без особен успех. Мариани пък сътвори всичко интересно пред вратата на разградчани. 

Едно негово опасно центриране от пряк свободен удар в 36-та минута можеше да завърши с по-точен удар от оставения непокрит Нуно Рейш, но изстрелът му с глава прелетя високо над вратата, защото остана под топката. 

Първият точен удар в мача дойде едва в 44-та минута. Тогава Адриан Попа центрира от пряк свободен удар отляво на наказателното поле, топката придоби фалц, който я прати в очертанията на вратата, но Николай Михайлов нямаше проблем да я улови. 

А в продължението на мача дойде и най-чистата ситуация до момента. Тогава Валери Божинов с хубаво центриране намери Станислав Иванов във вратарското поле между двама защитници, той си извоюва пзоиция за стрелба, но прати топката над вратата. И така почивката дойде при нулево равенство. 

Но с подновяването на играта всичко се промени коренно. Една неточност в защитата на Левски, първата от началото на мача, позволи на Серкан Юсеин да отправи удар, който Николай Михайлов отрази. При добавката Клаудиу Кешеру стреля към вратата, но Деян Иванов спря топката с ръка. 

Реферът Николай Йорданов беше непоколебим - дузпа за Лудогорец и червен картон за защитника на Левски. Зад топката застана Козмин Моци, който прати топката в мрежата с помощта и на страничната греда. Той се разписа от 11-те метра и в предишния мач между двата тима. 

Малко след това всичко можеше да се реши в полза на разградчани, който излезе на изгодна позиция срещу Михайлов, но след като първият му удар беше отразен от стража, вторият излезе в аут. В ответнаат атака Левски можеше да изравни, но Паулиньо стреля от изгодна позиция над вратата. 

Определено тази ситуация в началото на втората част разстрои играта на "сините" и те дълго не можаха да намерят себе си в предни позиции. Не им помогна особено дори и влизането в игра на топреализатора на шампионата Станислав Костов, който изненадващо беше оставен резерва. 

Единствен от състава на гостите, който имаше идея как да застраши противниковата врата, беше Давиде Мариани. Швейцарецът пробваше подавания, удари, центрирания, но без успех. Той беше близо до красив гол в 68-та минута, но ударът му от въздуха мина над вратата. 

И когато всичко си течеше по мед и масло за "орлите", Драгош Григоре направи страхотна глупост и върна интригата в края на мача. Румънецът задържа Станислав Иванов в центъра на терена и си изпроси глупав втори жълт картон. 

Малко след това дойде и най-чистата ситуация за Левски. Яцек Горалски направи фаул на около 20 метра от голлинията, зад топката застана Живко Миланов и той по перфектен начин изпълни, за да направи безпомощен Пламен Илиев и да направи 1:1. Това беше наистина страхотно изпълнение от крайния бранител. 

Четвърт час преди края имаше отново подобна ситуация за гостите. Тогава зад топката обаче застана Давиде Мариани, чието изпълнение мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка статуквото се запази непроменено. 

Последните минути бяха изключително напечени. И в тях не издържаха нервите и на Абел Анисе, който си изпроси втори жълт картон по подобен начин на Драгош Григоре преди това. Мадагаскарецът задържа откъсващия се Станислав Иванов и съвсем заслужено получи втория си жълт картон, оставяйки тима си с деветима на терена до последния съдийски сигнал. 

А финалните минути бяха френетични. В 92-та минута Левски поиска дузпа, когато след една бърза контра Паулиньо намери Станислав Костов в наказателното поле, а Сисиньо влезе с шпагат. Нападателят падна и вдигна ръце в търсене на наказателен удар, но Николай Йорданов прецени, че няма основания за това. 

В ответната атака и Якуб Швиерчок се просна на тревата в търсене на дузпа, но пак Йорданов си замълча. В края се създаде суматоха пред вратата на Левски след няколко центрирания от корнер, но Николай Михайлов показа класа и запази вратата си от попадение. 

Така мачът завърши наравно и интригата за последните два кръга се запази с пълна сила, както за титлата, така и за второто място. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Абел Анисе, Яцек Горалски, Серкан Юсеин, Адриан Попа, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Станислав Манолев, Доминик Янков, Якуб Швиерчок, Рафаел Форстър;

Левски: Николай Михайлов, Луи Нганиони, Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Валери Божинов;

Резерви: Николай Кръстев, Иван Горанов, Еркебулан Сейдахмет, Седрик Унтонджи, Милош Цветкович, Станислав Костов, Мартин Д. Петков.