Левски не започна по най-добрия начин зимните си контроли. В първата си проверка за тази година "сините" паднаха с 1:2 от лидера в румънския шампионат Виторул Констанца. 

Северните ни съседи нанесоха удара си още в началото на мача. Те се разписаха на два пъти още в първите 20 минути, а малко след това гол на Георги Костадинов беше отменен заради засада. В края Сашо Александров отбеляза почетното попадение за столичани. 

В този мач наставникът на българския тим Елин Топузаков разчиташе на две различни единадесеторки във всяко полувреме, като единствен вратарят Николай Кръстев остана на терена през цялото време. 

Левскарите изиграха по-силна втора част, когато на терена се появиха и по-голямата част от основните играчи. Преди почивката игра каращият проби грък Йоанис Скондрас, а неофициален дебют направи Амаду Сукуна. Игра и младокът Илия Юруков. 

Мачът започна по най-лошия възможен начин за българския отбор. Още в 5-та минута Виторул поведе с гол на Алекс Нимели, който беше изведен зад защитата с пас от десния фланг и се разписа, макар да останаха съмнения за засада. 

В 19-та минута тимът от Констанца дръпна с два чисти гола в резултата. Ударът на Лорин Пурец от границата на наказателното поле се оплете в мрежата, влизайки в долния ляв ъгъл на вратата. Топката стигна до него след разбъркване при корнер. 

Последва малко по-активна игра на Левски, но в 23-та минута гол на Георги Костадинов беше отменен заради засада. Преди почивката пък Николай Кръстев се намеси решаващо на два пъти при изстрели на играчи на лидера в Румъния. 

Второто полувреме започна с по-активна игра на "сините", които бяха в коренно различен състав. В игра тогава се появиха Сашо Александров, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Мики Орачев, Ивайло Найденов, Джереми де Нойеер, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Станислав Иванов и Бабатунде Адениджи.

Последваха редица пропуски пред вратата на Виторул, а големият "грешник" беше Адениджи, който се скъсваше да пропуска. Мехди Бурабия също пропиля възможност в края на мача. 

Но все пак момчетата на Топузаков стигнаха до почетно попадение малко преди края. В 87-та минута след един корнер топката беше изчистена на крака на Сашо Александров, който изстреля истински снаряд от около 22-23 метра и заби топката в горния десен ъгъл на вратата - 1:2. 

Това в крайна сметка се оказа и крайният резултат и така Левски тръгна със загуба в контролите през зимата, но пък беше изпратен с аплодисменти от публиката си в Кипър, която беше около 100 души. 

Стартовите състави на двата отбора: 

Левски: Николай Кръстев, Йоанис Скондрас, Сърджан Лукин, Александър Др. Александров, Веселин Минев, Георги Костадинов, Роман Прохазка, Илия Юруков, Божидар Краев, Амаду Сукуна, Антонио Аниете;

Виторул: Александру Бузбуки, Каталин Карп, Ромарио Бензар, Габриел Янчу, Богдан Циру, Кевин Боли, Кристиян Ганеа, Аурелиан Читу, Йонуц Вина, Лорин Пурец, Алекс Нимели


1' - Начало на мача. В тази битка левскарите ще играят в жълт екип. 

5' - Виторул повежда изключително бързо в резултата. Алекс Нимели получи пас отдясно и беше изведен зад защитата на "сините". Той с мощен удар откри резултата, макар да останаха съмнения, че е бил в засада. 

11' - Хубава атака на Левски. Божидар Краев се оказа на чиста позиция, но ударът му беше отразен от вратаря. 

19' - Виторул прави преднината си два чисти гола. Точен за румънците е Лорин Пурец, който овладя топката пред наказателното поле след корнер и с мощен шут не остави шансове на Кръстев за 0:2. 

23' - Отменен гол на Левски. Георги Костадинов се разписа след хубава "синя" атака, но се оказа, че е бил зад защитата при паса към него и реферите не зачетоха попадението му. 

27' - Още една хубава атака за Левски, но Амаду Сукуна не можа да се възползва от шанса. 

33' - Аурелиан Киту имаше възможност да направи 3:0 за Виторул. Неговият удар от границата на наказателното поле обаче беше отразен от Николай Кръстев. 

40' - Още една възможност за Виторул, но ударът на румънския нападател е отразен от Кръстев. При добавката отново младият страж на Левски е на мястото си и избива. 

45' - Край на първата част на мача, Левски губи от Виторул с 0:2. 

46' - Начало на втората част. Левски направи 10 промени, само вратарят Николай Кръстев запази мястото си. Ето и кои влязоха за "сините": Сашо Александров, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Мики Орачев, Ивайло Найденов, Джереми де Нойеер, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Станислав Иванов, Бабатунде Адениджи.

52' - Опасна атака на Виторул, но защитата на Левски се справи и изчисти центрирането. 

56' - Първата възможност за Левски след почивката. Ударът на Адениджи обаче беше блокиран в последния момент. 

63' - Нова възможност се откри пред Адениджи и тя пак е осуетена от румънския отбор. Точен удар на сметката на "сините", все пак. 

72' - Още един удар от страна на Виторул, но пак добра намеса на Кръстев и промяна на резултата няма. 

80' - Мехди Бурабия имаше възможност да намали за Левски, но ударът му не намери очертанията на вратата. 

82' - Още един пропуск за "сините", отново дело на Адениджи и отново резултатът остава непроменен. 

85' - През второто полувреме Левски играе по-добре, но много пропуска и затова така и не може да отговори на съперника си. 

87' - Сашо Емилов Александров намали за "сините", след като беше точен с мощен шут от дистанция. Топката стигна до него след разбъркване при корнер, а изстрелът му беше неспасяем. 

90+4' - Левски пропусна да изкове равенството след пряк свободен удар. 

90+4' - Край на мача! Левскарите бяха изпратени с аплодисменти и окуражителни скандирания от публиката. Тя наброяваше около 100 души.