Левски показа завидна активност в последните дни и привлече бразилците Паулиньо и Ривалдиньо. Сега "сините" се концентрират върху предпоследната си трансферна цел - португалецът Фелипе Нашсименто, който е собственост на румънския гранд Динамо.

Полузащитникът е очакван в столицата ни за решителни разговори, които трябва да свършат с подписи, ако всичко е наред. Левски има амбиции да завърши селекцията през идната седмица.

Фелипе навърши 23 години преди няколко дни. Титуляр е през първата част от сезона, но треньорът на Динамо държи да работи с румънски играчи и това отвори шанс пред Левски.

Нашсименто е изграден като играч в школата на Бенфика. Той е част от изключително талантливата генерация на лисабонския колос, която играе финал срещу Барселона в Младежката Шампионска лига. Мачът е загубен с 0:3, а на полуфинала Нашсименто и колегите му елиминират Реал Мадрид.

Бенфика залага предимно на легионери и го праща в Академико Визеу, където прави първи крачки в мъжкия футбол. Следва преминаване в румънския Клуж. Там записва 51 мача, в които бележи седем гола и прави пет асистенции. Динамо го взима и за един полусезон се налага в състава.

Левски ще трябва да извади пари за трансфера на Нашсименто. Малко вероятно 
е в сделката да влезе и Нелуц Рошу, който не се ползва с доверието на Делио Роси. Опорният халф, който Левски иска, има мачове за юношеския национален тим на Португалия.