Левски гостува на Пирин Благоевград в двубой от шестия кръг на Първа професионална лига. Срещата е тази вечер от 21.00 часа и ще може да бъде проследена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Това ще бъде втори мач на Делио Роси начело на „сините“. Италианският специалист направи своя официален дебют при победата над Дунав предния уикенд. Така с две победи, едно реми и едно поражение столичани събраха актив от седем точки и заемат седмото място във временното класиране. Тимът от „Георги Асоарухов“ е с мач по-малко, след като двубоят с Лудогорец от първия кръг бе отложен за 6 септември.

Яблонски за родината, българската бира и хокея

Същевременно Пирин записа загуба в предходния кръг. Момчетата на Милен Радуканов не успяха да превземат крепостта на Етър Велико Търново – стадион „Ивайло“, като паднаха с 1:2. Преди домакинството си на Левски „орлетата“ са на 10-о място в таблицата с една победа, две равенства и две загуби и актив от 5 пункта.

В домакинския лагер Милен Радуканов няма контузени играчи, но не може да ползва Аймен Суда, който изтърпява наказание. Любопитно е, че треньорът на благоевградчани направи своя официален дебют именно срещу Левски и то с победа – 1:0 на 18 февруари тази година.

На свой ред, Делио Роси все още е в процес на опознаване на новия си състав, а за негова радост може да разчита на почти всички свои играчи. Изключение правят само контузените Симон Сандберг и Боян Йоргачевич. Направи впечатление, че италианецът за втори пореден мач не включи в групата нападателя Бабатунде Адениджи, а за разлика от домакинството на Дунав Русе, този път извън списъка остана и Франсис Нар, който влезе за малко в игра срещу „драконите“. На вратарския пост отново Александър Любенов замени Николай Кръстев.

Тунде с нищожни шансове при Делио Роси

Колкото до титулярния страж в момента – Божидар Митрев – юношата е пред своя мач номер 100. Той дебютира на 3 ноември 2006 година при класическата победа на Левски над Берое (3:0). До момента има 63 мача с екипа на Локо София и 36 с отбора на сърцето си.

Статистиката сочи, че в последните десет мача на стадион „Христо Ботев“ Левски има 7 победи срещу две на сметката на Пирин. Има едно регистрирано реми. Общо в майсторския ешелон двата състава са се срещали 58 пъти. От тях „сините“ са побеждавали 38 пъти, 9 успеха има Пирин, а равенствата са 11. Головата разлика 110:38 в полза на софиянци.