Левски пренесе добрите изяви от гостуването на Дунав в Русе и на своя "Георги Аспарухов", след като победи Пирин с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига.

След като доскоро критиките към "сините" бяха заради головата немощ, сега Роман Прохазка, Жуниор Мапуку и Васил Панайотов увеличиха сметката на отбора на седем гола в последните два двубоя, а освен това серията им от мачове със "суха мрежа" набъбна на пет.На "Герена" момчетата на Делио Роси имаха пълно надмощие над съперника и заслужено достигнаха до успеха, макар че първият гол дойде след много спорна дузпа.

В дъждовната съботна вечер в София домакините започнаха двубоя по-добре и още в първите 15 минути стреляха към вратата на съперника чрез Мапуку и Габриел Обертан.

20-ата минута се оказа много ключова в двубоя. След центриране от корнер съдията Валентин Железов отсъди дузпа за "сините", тъй като бе видял нарушение на Стилиян Николов срещу Холмар Ейолфсон. Повторенията показаха, че Николов задържа исландеца за фланелката, но отсъждането му е доста спорно. Това обаче не повлия на Роман Прохазка, който реализира 11-метровия удар.

Малко по-късно "сините" получиха и лоша новина, тъй като Антонио Вутов се контузи и бе изнесен на носилка, а на негово място влезе Жерсон Кабрал. В края на първата част дойде и първата опасност пред гостите, но Станислав Костов не успя да засече топката.

3 минути след подновяването на играта Левски удвои аванса с прекрасен гол на Мапуку, за който допринесе много и груба грешка на Благой Макенджиев. Обертан започна перфектна контра с чудесен пас към нападателя. Макенджиев обаче реши да излиза, за да пресича паса и сбърка. Мапуку пое топката, след което по великолепен начин прехвърли вратаря и защитниците на съперника и прати топката в мрежата.

Малко след това конгоанецът нацели и греда с изстрел от границата на наказателното поле. Пирин утежни задачата си в 71-ата минута, след като Аймен Суда получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

В 78-ата минута авансът стана класически след третия гол в последните два мача за Васил Панайотов. Влезлият като резерва халф се възползва от хубав пас по земя на Иван Горанов и с точен изстрел по земята реализира за оказалото се крайно 3:0. В самия край Жерсон Кабрал можеше да вкара и четвърти гол, но удари поредната греда, засичайки пас на Серджиу Буш.

В класирането Левски е на трето място с 38 точки, на 4 зад лидера Лудогорец и на 3 зад ЦСКА като двата отбора са с мач по-малко. Пирин е на 11-а позиция с 19 точки.

Ето и съставите на двата отбора:

Левски: Божидар Митрев - Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Милош Цветкович - Жорди Гомес, Антони Белмонт, Роман Прохазка (49' Васил Панайотов) - Жуниор Мапуку (72' Серджиу Буш), Габриел Обертан, Антонио Вутов (28' Жерсон Кабрал).

Пирин: Благой Макенджиев - Юлиян Попев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Костадин Ничев - Антон Костадинов, Конър Хендерсън - Димитър Благов, Аймен Суда, Радослав Кирилов (67' Траян Траянов) - Станислав Костов (86' Тодор Паланков).