Крайният защитник на Берое Александър Василев попада в полезрението на Левски и неговия нов старши треньор Петър Хубчев. Това твърди ежедневникът „Тема Спорт” в днешния си брой.

„Сините” със сигурност ще търсят нови попълнения по фланговете на отбраната си, където в момента има недостиг. След края на сезон 2018/2019 тима от „Герена” напуснаха десният бек Милош Цветкович и левия Луи Нганиони. Така Левски на практика разполага само по един играч на всяка от позициите – Живко Миланов отдясно и Иван Горанов отляво.

24-годишният Александър Василев остави нелош сезон зад гърба си. В 21 шампионатни срещи той се отчете с 1 гол и 2 асистенции. Единственото попадение на Василев в Първа лига дойде именно срещу Левски  при победата 2:1 под аязмото през декември.

„Тема Спорт” уточнява, че Василев не е първи избор за „сините”. Те ще се насочат към него единствено, ако не успеят да привлекат приоритетните си цели от чужбина.

Професионалната кариера на Василев стартира в Чавдар Етрополе през 2012-а. Година по-късно той е привлечен от Калиакра Каварна, а през 2014-а подписва с 8-кратния шампион Лудогорец. В Разград футболистът изкарва 4 сезона, в които записва едва 27 мача за първия тим (и 28 за дубъла). През 2016-а той за първи път облича екипа на Берое, а добрите му изяви карат Лудогорец да си го върне през януари 2017-а. От лятото на миналата година играчът вече е собственост на старозагорци.