Левски приема Витоша Бистрица в мач от деветия кръг на Първа професионална лига.

Срещата е довечера от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA, както и да го слушате и по Дарик радио.

В предходния кръг момчетата на Славиша Стоянович допуснаха първо поражение от старта на кампанията, след като отстъпиха с 0:1 при визитата си на Локомотив Пловдив.

Така „сините“ допуснаха ЦСКА да ги изравни по точки (19), като „червените“ излязоха първи заради по-добрата си голова разлика. Сега Обертан и компания ще търсят връщане на победния път, а и в челото, като срещата с „бистришките тигри“ идва кръг преди „червено-синьото“ дерби.

Междувременно момчетата на Росен Кирилов направиха 1:1 с Ботев Враца в предходния кръг и с три победи, едно реми и 4 поражения имат актив от 10 точки на осмото място. Следва да се отбележи, че прогресът на Витоша сравнено с миналата кампания е видим. Тъй като през сезон 2017/18 на тогава новака в елита отне 31 кръга за да събере същия актив.

В щаба на домакините извън сметките на Стоянович е Хали Тиам, който гори за една среща след натрупаните пет жълти картона. Аймен Белаид виси с 4, но очакванията са в този двубой тунизиецът да почива и партньор на Хомар Ейолфсон в отбрана да бъде доскоро контузеният Давид Яблонски.

При „тигрите“ с травми са Анти Рения и Стефан Христов.

Главен съдия на мача ще бъде Неделчо Гаджалов.