Левски победи Верея в истинско голово зрелище в мач от 26-ия кръг на Първа лига с 4:3. За "сините" точни бяха Мариани от дузпа, Божинов също от дузпа, Буш и Костов, а за домакините автогол на Рейш, Лола и Станчев поразиха вратата на "сините". Дебют за състава от София направиха новите попълнения Сейдахмет и Унтонджи. Гвазава беше изгонен от рефера за втори жълт картон в 70-ата минута.

Левски беше пълновластен господар на терена и още в 9-ата минута Мариани пробва рефлекса на Ганев, който беше на ниво. Нападателите на Левски направиха куп пропуски пред вратата на Ганев, но все пак в 27-ата минута от дузпа Мариани се разписа, застана зад бялата точка и не пропусна, а нарушението дойде от Рюстемов, който фаулира Буш.

Малко по-късно автогол на Рейш позволи на Верея да изравни резултата. Левски реагира като ужилен и Буш от няколко метра матира Ганев, за да изведе отново "сините" напред в резултата в 33-ата минута на първото полувреме.

Станислав Костов направи резултата 3:1 в полза на Левски срещу Верея, като от дванадесетина метра прониза Ганев, а около него триба бранители на Верея гледаха сякаш безучастно, как нападателят се разписва в 38-ата минута.

Верея отново се върна в двубоя с втори гол.

В 56-ата минута Лола се разписа, след като не даде шансове на двама от Левски и матира Михайлов.

Марин Бонев/Lap.bg
34 снимки

Левски направи резултата 4:2 от дузпа в 70-ата минута, след като след пряк свободен удар изпълнен от Мариани, Ганев изби, топката попадна в Божинов, който стреля, топката се удари в ръката на Гвазава и съдията посочи бялата точка. Мариани се насочи да изпълни дузпата, но я отстъпи на Божинов, който се разписа за 4:2, разписвайки се за първи път след завръщането си при "сините". Футболистът на Верея получи втори жълт картон и напусна терена.

Божинов и Нтойа се сдърпаха сериозно на терена в 74-ата минута, като си повишиха сериозно тона, но съдията ги успокои, показвайки им по жълт картон.

Една от надеждите на Верея в лицето на Станчев оформи крайния резултат на 3:4 в края на двубоя, след като удар на Ковальов беше спасен с вещина от Михайлов, но при добавката нямаше шанс.

Давид Яблонски не попадна в групата за мача на "сините", тъй като вдигна висока температура преди срещата. След този успех Левски изпревари временно ЦСКА от второто място с актив от 54 точки, но "червените" са с мач по-малко. Верея са на последната позиция с едва 6.

Стартовите състави

Верея: Генадий Ганев, Иво Иванов, Дмитрий Иванов, Женя Доброволски, Тимоте Рубин, Жосуе Нтойа, Сергий Рудика, Шота Гвазава, Андреис Ковальов, Нгеятала Лола Аурелиен, Бедри Рюстемов

Левски: Николай Михайлов, Иван Горанов, Паулиньо, Давиде Мариани, Серджиу Буш, Милош Цветкович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Жерсон Кабрал, Станислав Костов, Мартин Райнов