Руският шампион Зенит Санкт Петербург победи Левски с 1:0 във втората предсезонна контрола на "сините" на австрийска земя. Победният гол реализира Сердар Азмун в 48-ата минута от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Каргас в наказателното поле срещу Смолников.

На трибуните беше и руският селекционер Станислав Черчесов, а мачът се игра под палещите лъчи на слънцето и температура от 33 градуса.

Още в 4-ата минута Зенит получи отличен шанс за гол. Реиш изостана, но вратарят на Левски Миятович спаси удара на Сердар Азмун. В 10-ата минута Станислав Иванов се впусна отдясно по атаката на Левски, но бранител на руския шампион го затвори и топката излезе в тъч.

Паулиньо опита да се измъкне от бранителите на Зенит три минути по-късно, но не сполучи. Левски продължи да бъде активен и в 16-ата минута се наложи Луньов да избие кълбото в корнер, но след изпълнението му не последва опасност за руския вратар. Осем минути по-късно добра атака на "сините" завърши с центриране, но Луньов не беше под заплаха.

В 35-ата минута Паулиньо напредна опасно в половината на Зенит, пусна пас към Мариани, който обаче не разбра замисъла на съотборника си и атаката се провали.

Иван Горанов отправи опасен далечен удар в 36-ата минута на срещата, но Луньов с вещина изчисти кълбото в корнер. След него не последва опасност за руския вратар. Това беше и първи опасен удар към вратата на Зенит отправен от българския тим. В края на полувремето Станислав Иванов стреля доста лошо в аут, след като засече центриране от корнер.

В 48-ата минута Зенит откри от дузпа, която беше реализирана от Сердар Азмун, а нарушението в наказателното поле извърши Каргас срещу Смолников. След попадението Левски се активизира и Мариани на два пъти стреля опасно към вратата на Зенит, но не сполучи да се разпише във вратата на Бабурин.

Краневитер, който влезе като смяна в Зенит отправи опасен удар в 66-ата минута, но вратарят на Левски изби топката с една ръка и запази резултата - 0:1. Най-опасният играч на "сините" през второто полувреме Давиде Мариани стреля опасно към вратата на Бабурин, но отново не успя да се разпише. Дзюба отправи неточен удар към вратата на Миятович в 88-ата минута на срещата. 

В края на двубоя топката отново посети мрежата на Левски, но попадение не беше зачетено, заради нарушение в атака.

Така в крайна сметка Левски загуби с 0:1 от Зенит.

Живко Миланов: В Левски се гради нещо ново

Левски - Зенит 0:1
голмайстор: 0:1 Азмун (48-дузпа)


Стартовите състави на двата отбора:

​Левски:13. Милан Миятович, 6. Ивайло Найденов, 19. Янис Каргас, 22. Нуно Рейш, 4. Иван Горанов, 23. Хали Тиам (55-Илия Юруков), 70. Мартин Райнов, 8. Давиде Мариани, 99. Станислав Иванов (77-Петков), 7. Паулиньо (77-Мазурек), 29. Станислав Костов (66-Илия Димитров)

Зенит: Луньов (46-Бабурин), Иванович, Смолников, Ракицки, Жирков, Мусаев (46-Оздоев), Нобоа, Ригони, Дриуси (46-Мамана), Ерохин, Азмун

Стартовый состав на матч #ЗенитЛевски 👌#ГазпромТренировочныеСборы pic.twitter.com/7VYmu6m42I