Отборът на Левски гостува на Септември в сряда, 5-и декември от 17.30 часа в двубой от 18-ия кръг на Първа лига.Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG. Също така можете да гледате двубоя в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT.

Левски е трети във временното класиране с 37 точки, на 1 от втория ЦСКА, който е с 38. Тимът на Септември пък е предпоследен, 13-и с 10 точки в актива си.

„Сините“ стъпиха на криво срещу Ботев Враца, но срещу Дунав тимът се върна на правилния път и спечели с 3:0. От друга страна Септември стигна до две победи в последните си две домакинства и ще се опита да стори същото в междинния кръг, колкото и трудно да изглежда предизвикателството на пръв поглед.

Наказан в тима на Септември за предстоящия мач е Асен Чандъров, а Валентин Галев е контузен.

В лагера на Левски пък Цветкович и Тиам се връщат след наказание. Славиша Стоянович отново сяда на резервната скамейка след като пропусна заради наказание успеха над Дунав Русе.

Септември е един от двата участника в сегашния състав на Първа лига, заедно с Витоша, които все още нямат победа над сините в първенството.

Следващият гол на септемврийци ще бъде 150-ият, откакто столичният тим дебютира в елита на 15 август 1959 г. с домакинска победа с 2:1 над Миньор Пк. Откакто се завърна в елита има само един гол от дузпа в трите си мача със сините.

След наказанието на Асен Чандъров, Мирослав Будинов, ако се появи в игра, ще стане единственият футболист на септемврийци, записал участия във всеки един от двубоите им през сезона. Централният нападател обаче все още няма гол, а последното му попадение бе на 16 март т.г. при победата с 2:0 над Верея.

Станислав Костов вкара първите си 2 гола за Левски точно във вратата на Септември – при 4:1 на  24 февруари т.г. В 28 мача за първенство със синята фланелка досега има 17 гола.

За целия минал сезон Жерсон Кабрал се отчете само с 1 гол в 21 шампионатни срещи със синия екип, но има вече 6 попадения и 3 асистенции в 16 срещи през настоящия сезон, а вкара също срещу Вадуц за Лига Европа и Черно море за купата.

Септември е единственият тим, срещу който се е разписвал Габриел Обертан (Левски) в първенството – 3 пъти за последните две победи на сините с 2:0 на 15 септември 2017 г. и 4:1 на 24 февруари т.г. (2 попадения).