Левски няма да има никакви проблеми с получаването на лиценз за Европа и ще може спокойно да участва в Лига Европа, ако спечели квота за там. В това увери изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов в специално интервю за "Спортно шоу Гонг" по Дарик. 

"Не очаквам да има изненади за лиценза, няма индикации, че нещата не се получават за нас. Историята около Мъри Стоилов не се е променила, което сме казали, се е случило. Не знам да има развитие."

"Аз към г-н Стоилов храня само най-дълбоко уважение. Ние този акт сме го предприели, защото това застрашаваше лиценза. Надявам се риболовът да се случи", заяви Иванов, след което коментира и дали евентуалното некласиране за Европа може да се окаже фатално за финансирането на клуба за новия сезон.

А какво става с баража, ако някой не вземе лиценз?!

"Със сигурност би било неприятно да не се класираме за Европа, но бюджетът за годината е изграден върху предположението, че клубът трябва да бъде финансиран от дейностите, които извършва, а приходите от участие в евротурнирите да бъдат допълнителен бонус и да ни дадат допълнителна възможност за развитие."

"Ние не сме планирали съдбата на клуба да зависи от това, така че от тази гледна точка не съм притеснен, ако не се класираме", сподели изпълнителният директор на Левски и коментира предстоящата лятна селекция, която всъщност вече започна с привличането на Жуниор Мапуку. 

"Нови футболисти ще бъдат привлечени, ще обявим имената им в момента, в който се подпишат договорите. Малко сме обрани в начина, по който коментираме темата. Надявам се в скоро време да имаме новини в тази насока." 

"Ние от моя гледна точка гледаме внимателно да правим основата, върху която взимаме тези решения за селекцията, за да не влизаме в преразход. Но от друга гледна точка, ние сме съобразили изцяло с изискванията на спортното ръководство и гледаните футболисти са свързани с желанията им", сподели Иванов.

Левски стартира кампания с призив: Изгради бъдещето на клуба!

Големият акцент за деня за шефа на "сините" е стартът на кампанията, която позволява на феновете да си купят карти, с които да помогнат за бъдещото развитие на Левски. Той разкри в подробности в какво се състои тази инициатива. 

"Пластиките дават на притежателите си няколко типа права. Първо, безплатни билети за домакинските мачове, както и отстъпки за артикули във фен-магазина. А за тези, които имат желание да купят сезонни билети, има още по-големи отстъпки. Една година ще бъде валидността от датата на купуването." 

"Това е общи линии е продължение на нещата, които говорим от февруари. Основният фокус на събирането на тези средства е да инвестираме в детско-юношеската школа. За нас предстои интересен уикенд от тази гледна точка, за да видим как ще тръгнат продажбите на тези карти. Надявам се инициативата да получи подкрепа." 

"Ние се опитахме да намерим някакъв баланс в това, което ще получат картодържателите. Ние имаме хора, които от много години си купуват сезонни билети и затова реверансът към тях е най-голям", заяви Иванов и сподели каква е целта му за брой продадени карти. 

"Моята мечта е да продадем 25 хил. такива карти. Очевидно за нас голямата цел е да търсим всякакви средства футболът да става все по-популярен и посещаемостта да се увеличава. Едно заради финансовите въпроси, от друга гледна точка, колкото е по-пълен стадионът, толкова по-весело е самото изживяване." 

"Може да звучи смело, но аз искам да продадем 25 хил. Ние всеки ден ще знаем какво продаваме и се надяваме да можем да показваме на нашите привърженици какво се случва." 

"Ние се опитваме да бъде много ограничени в изказванията си, но сега правим неща за бъдещето на клуба и ще се опитаме да шумим максимално за тази кампания, с която сме се заели." 

"Със стартирането на кампанията, картите могат да се вземат от специалната интернет-страница, която сме направили, а другата възможност е от фен-магазина. Те вече са в продажба", заяви Иванов.