Левски допусна първата си загуба в лятната подготовка в едва втората си контрола. "Сините" не успяха да се преборят срещу Септември в ужасяващите атмосферни условия на стадиона в Правец. 

Под проливния дъжд момчетата на Николай Митов изковаха успеха с 2:1 с попаденията на Борис Галчев преди почивката и на Мирослав Будинов след нея. Между техните попадения точен беше Хали Тиам за левскарите. 

Първата част на мача предложи много интересни ситуации, въпреки че и двата отбора са още в ранен етап на подготовката си. Всички ситуации, без една, бяха пред вратата на Септември, но пък момчетата на Николай Митов се разписаха при единствения си точен удар във вратата. 

Иначе "сините", въпреки че са подлагани на много тежки натоварвания от Делио Роси в подготвителния си лагер, играеха по-бързо и по-интересно. Още в началото те можеха да отбележат, но пропиляха няколко страхотни положения. 

До 6-та минута Жерсон Кабрал изпусна две страхотни възможности, като особено втората беше много чиста, но вратарят Янко Георгиев се разтегна и изби. Малко след това Серджиу Буш претендираше за дузпа, но такава не последва. 

После септемврийци малко се посъбудиха и тръгнаха по-смело напред, но далечните удари на Борис Галчев и Крис Гади бяха тотално неточни и по никакъв начин не затрудниха Божидар Митрев. 

Така се стигна до 17-та минута, когато дойде и най-чистото положение в мача. Тогава Кабрал напредна по десния фланг и центрира страхотно за Габриел Обертан. Французинът стреля от воле от вратарското поле, но топката щеше да счупи напречната греда, без да влезе. 

След тази ситуация продължи напрежението да е предимно в половината на Септември, макар вече левскарите да понамалиха темпото. В 29-та минута Жорди Гомес направи двойно подаване с Жерсон Кабрал, холандецът литна защитник и се озова сам срещу вратаря, но стреля над вратата. 

Още една чиста възможност пропиляха момчетата на Делио Роси в 36-та минута, когато перфектно центриране на Жорди Гомес успоредно на голлинията за малко да се превърне в автогол на Петър Генчев, но все пак топката излезе в корнер. 

Така мачът си вървеше спокойно към почивката, преди Септември да поведе в 43-та минута. Играчите на Митов не сътвориха абсолютно нищо интересно в предни позиции за цяла едно полувреме, но поведоха от статично положение. 

Тогава Борис Галчев стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията, а Митрев почти не мръдна. Така почивката дойде при гол аванс на Септември. 

След подновяването на играта по-свежите идеи в предни позиции отново идваха от играчите на Левски. Габриел Обертан и Серджиу Буш обаче не успяха да се разпишат от хубави позиции, извоювани им при интересни атаки. 

Но в крайна сметка логичното се случи и "сините" вкараха гол в 56-та минута. Тогава Серджиу Буш намери в коридор Габриел Обертан, който нахлу до аутлинията и центрира успоредно. Валентин Галев изби, но право на крака на Хали Тиам, който с мощен шут прониза мрежата - 1:1. 

Макар и в по-бавно темпо, левскарите продължиха да играят по-атакуващо и по-добре. Но чистите положения вече не бяха толкова много. Септември пък така и не отправи удар към вратата в тези минути, а новият вратар Мартин Полачек така и не успя да покаже качествата си. 

Антонио Вутов влезе на терена и раздвижи малко играта на тима си, но и неговите опити в предни позиции не се увенчаха с успех. В края на мача заваля ужасно силен дъжд, който още повече изцеди силите на играчите на двата отбора и качеството спадна още. 

Със сигурност играчите на Септември щяха да са доволни и на равенството в тази контрола, но при първата си сносна атака след почивката стигнаха и до успеха. В 84-та минута центриране от десния фланг намери в наказателното поле Мирослав Будинов, Томислав Папазов въобще не скочи и нападателят с глава насочи топката в гредата, а от там тя се вплете в мрежата за 2:1. 

Само три минути по-късно победата на септемврийци можеше да стане и по-убедителна, когато Димитър Костадинов беше изведен зад "синята" защита, преодоля и вратаря Мартин Полачек, но ударът му към опразнената врата беше отразен в последния момент от Аймен Белаид от голлинията. 

В крайна сметка повече голове не паднаха и Септември си тръгна с престижна победа от тази проверка с Левски, играна на ужасното дъждовно време в Правец. За "сините" това беше първа загуба във втората им контрола в лятната подготовка. 

Ето и стартовите състави на двата отбора: 

Левски: Божидар Митрев, Ивайло Найденов, Аймен Белаид, Томислав Папазов, Ивайло Иванов, Хали Тиам, Жорди Гомес, Антъни Белмонт, Гбриел Оертан, Жерсон Кабрал, Серджиу Буш;

Резерви: Мартин Полачек, Алекс Боримиров, Антонио Вутов, Атанас Кабов, Мартин Петков, Станислав Иванов, Станислав Костов, Илия Димитров;

Септември: Янко Георгиев, Иво Димитров, Петър Генчев, Васил Добрев, Иван Стоянов, Асен Чандъров, Фабиано, Борис Галчев, Здравко Димитров, Крис Гади, Владо Николов;

Резерви: Валентин Добрев, Мирослав Будинов, Иван Тилев, Димитър Костадинов, Георги Русев, Аласан, Иван Арсов, Ишмаел Байду, Яя Меледже, Георги Стоичков, Мартин Вълчинов. 

-------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО: 

87' - Нов шанс за Септември. Димитър Костадинов се отскубна от защитата, преодоля и Мартин Полачек, за да стреля към вратата. От голлинията Аймен Белаид изби в корнер. 

84' - Септември повежда с 2:1! Центриране от десния фланг в наказателното поле намери Мирослав Будинов, пазачът му Томислав Папазов въобще не скочи и нападателят стреля с глава. Топката се отклони в гредата и се вплете в мрежата на Полачек. 

81' - Пета смяна в Левски. Излиза Габриел Обертан, влиза Атанас Кабов. 

76' - Антонио Вутов опита да стреля от воле, но ударът му не се получи. Въпреки това топката летеше под гредата, но Галев спокойно улови. 

74' - Георги Русев от Септември се опита да стреля със задна ножица, но крайно неточно и далеч, далеч в аут. 

70' - Яя Меледже с ужасяващо груб фаул в гръб срещу Жорди Гомес. Съвсем заслужено халфът на Септември получава жълт картон, а в официален мач можеше и да бъде изгонен. 

68' - Много хубава бърза атака на Левски, но Станислав Костов в последния момент не успя да отправи удар, след като Аласан му изчисти топката под носа. 

67' - Още една смяна в Левски. Излиза Антони Белмонт, влиза Антонио Вутов. 

62' - Шанс за Левски от статично положение. Жорди Гомес стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Валентин Галев изби. 

60' - Две смени в Левски. Излязоха Серджиу Буш и Жерсон Кабрал, влязоха Станислав Иванов и Станислав Костов. 

58' - Много опасно центриране на Антони Белмонт от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри в аут. 

56' - Левски изравни! Страхотен пас към Габриел Обертан от Серджиу Буш, французинът нахлу до аутлинията и центрира успоредно, но Валентин Галев изби. Топката обаче стигна точно на крака на Хали Тиам, който с мощен шут изравни за 1:1. 

54' - Нова атака на Левски, топката стигна до Серджиу Буш отляво в наказателното поле, но ударът му не затрудни Валентин Галев и топката излезе в аут. 

46' - Още в първите секунди на втората част Габриел Обертан можеше да изравни, но ударът му мина встрани от вратата. 

46' - Първа смяна в мача за Левски, излезе Божидар Митрев, неофициален дебют за Мартин Полачек. Септември смени пък целия си отбор.

46' - Начало на втората част на мача!

45+1' - Край на първата част на мача!

45' - Жълт картон за Жорди Гомес за оспорване на съдийско решение. 

43' - Гол за Септември! Борис Галчев открива резултата след перфектно изпълнен пряк свободен удар. Топката се отклони от горната греда и тупна зад голлинията. Това беше първи удар на септемврийци към вратата на Левски. 

36' - Поредно страхотно отиграване в атака за Левски. При една бърза атака Габриел Обертан намери Жорди Гомес, който пусна прострелно на голлинията и Петър Генчев за малко да си вкара автогол. 

29' - Нова страхотна възможност за Левски. Жерсон Кабрал и Жорди Гомес направиха двойно подаване, след което холандецът се озова сам срещу защитник, литна го ефектно, но ударът му мина високо над вратата. 

28' - Нещо средно между шут и центриране от страна на Ишмаел Байду към вратата на Левски, но топката отиде... в тъч!

26' - Хубаво центриране на Кабрал в наказателното поле, но вратарят на Септември се намеси и улови без проблеми. 

21' - Опасно центриране на Борис Галчев, Митрев се намеси леко колебливо, но предотврати опасността. 

17' - Греда за Левски! Кабрал напредна по десния фланг и сложи топката на крака на Габриел Обертан пред вратарското поле. Той от воле стреля и щеше да счупи напречната греда. 

16' - Продължителна атака на Септември, протекла с няколко центрирания, но нищо интересно или опасно пред вратата на Божидар Митрев. 

11' - Анемичен шут от 35 метра на Борис Галчев, топката едва се дотъркаля до аутлинията и излезе. 

9' - Спорна ситуация! Серджиу Буш центрира към свой съотборник в наказателното поле, но топката срещна ръката на Иво Димитров. Реферът обаче прецени, че няма достатъчно основания за дузпа. 

6' - Нов невероятен шанс за "сините". Серджиу Буш се възползва от една грешка в защитата на Септември и намери Жерсон Кабрал отдясно на наказателното поле. Ударът на бившия играч на Фейенорд беше добре насочен в долния ляв ъгъл, но Янко Георгиев се разтегна и изби в последния момент. 

4' - Страхотен шанс за Левски да открие резултата! Пробив на Габриел Обертан, който намери Жерсон Кабрал по крилото. Центрирането му намери Серджиу Буш във вратарското поле, но ударът му излезе в аут. 

1' - Начало на мача!