Трето ново попълнение ще акостира в Левски в близките часове. Това е аржентинският офанзивен футболист Франко Масурек, който до миналия сезон се подвизаваше в гръцкия средняк Панeтоликос. 

Според изданието Sport24.gr, той вече е постигнал устна договорка с ръководството за личните си условия и се очаква в най-кратки срокове да дойде в София, за да подпише официално договор. На практика сделката е сигурна. 

"Сините" го взимат като свободен агент, а за подписа му са се преборили с колоса от южната ни съседка Панатинайкос. Масурек е на 25 години и е юноша на Бока Хуниорс, макар да не е записал мач за гранда от Аржентина. 

В Европа идва през 2017 г. именно в Панeтоликос, за който за два сезона е изиграл 53 мача и в тях е нанизал 10 попадения в гръцката Суперлига. Изминалият сезон обаче е особено силен за южноамериканеца, който в 27 двубоя вкарва 7 гола и прави 4 асистенции. 

Той е решил да не подновява договора си с Панeтоликос, за да търси по-сериозно предизвикателство пред себе си и явно го е намерил в лицето на Левски. "Сините" вече взеха играч от гръцкия шампионат - защитника Янис Каргас, а след това взеха и черногорския вратар Милан Миятович.