Диего Фабрини се казва следващият играч от румънското първенство, към когото от Левски са обърнали поглед. Както е известно, "сините" чрез новия си скаут Богдан Патрашку гледат внимателно към пазара в северната ни съседка, а добрите изяви на офанзивния полузащитник за Ботошани са го вкарали в списъка с евентуални нови попълнения на Левски през лятото.

Сайтът fanatik.ro разкрива за интереса като според издание този интерес може да провали считания за сигурен трансфер на италианеца в Динамо Букурещ. 

Двете страни са били постигнали споразумение преди да се появи интересът от страна на българския гранд. Фабрини има договор с Ботошани и за следващия сезон, така че за него би било необходимо да се плати трансферна сума. През настоящата кампания 28-годишният футболист има 24 мача за първенство и 5 гола в тях.

Неговата визитка определено впечатлява с мачове в Серия А, английския Чемпиъншип, както и двубой за националния отбор на Италия. Кариера му започва в Емполи, следват периоди в Удинезе и Палермо преди трансфер в Уотфорд, за който игра между 2013 и 2016. В този период е отдават под наем и в други английски отбори като Милуол, Бирмингам и Мидълзбро.

Диего Фабрини

източник: Gulliver/GettyImages

Следва трансфер в Бирмингам на стойност 1,8 милиона паунда. През сезон 2017/18 играе под наем в Сегунда дивисион с екипа на Овиедо, след което преминава като свободен агент в Ботошани.

Диего Фабрини

източник: Gulliver/GettyImages

Има 12 мача и 1 гол за младежкия национален отбор на Италия, а звездният му миг идва на 15 август 2012, когато изиграва единствения си до момента мач за първия отбор на "скуадра адзура", влизайки в игра 6 минути преди края на мача срещу Англия, загубен с 1:2.

Диего Фабрини

източник: Gulliver/GettyImages

Диего Фабрини

източник: Gulliver/GettyImages

Интересното е, че Фабрини е вторият италианец от румънското първенство, за когото става ясно, че Левски има интерес. Другият е нападателят на Динамо Букурещ Матиа Монтини.

А иначе в добрите качества на Фабрини се увериха шампионите от Лудогорец през зимата, когато той направи две великолепни асистенции за победата с 3:1 на Ботошани в контрола.