Въпреки че наставникът на Левски Славиша Стоянович неколкократно обяви, че иска да остане начело на отбора поне до края на договора си през юни, от Латвийската футболна федерация не се отказват от преследването му за поста селекционер на националния отбор. 

Според най-четеното местно издание Sports Centars, лично президентът на асоциацията Каспарс Горкшс ще дойде в София в близките дни, за да води преговори. Идеята му е до 15 януари да има окончателен отговор дали ще може да използва специалиста и от кога ще може това да стане факт. 

Интересното е, че Стоянович и "сините" заминават за подготовка в Кипър в четвъртък. Така че визитата на Горкшс в такъв случай би трябвало да бъде с представители на ръководството на Левски за евентуалната възможност словенецът да бъде пуснат в балтийската държава. 

"Не мога да ви кажа нищо по темата с новия селекционер. Има детайл, който трябва лично да договоря. Мисля, че датата 15 януари, когато е следващото заседание на федерацията, трябва да е с назначен нов селекционер", сподели Горкшс пред изданието. 

Иначе самият Славиша Стоянович обяви, че е имал оферта от федерацията на Латвия, но твърдо обяви, че иска да остане на "Герена" до юни, докогато е договорът му и после да обсъди с ръководството дали да бъде продължен.