Левски приключи в приповдигнато настроение контролите си тази зима. В последната си проверка преди подновяването на шампионата "сините" съсипаха аматьорите от Сливнишки герой с 5:1 на "Герена". 

Наставникът Делио Роси пусна в игра огромната част от новите си зимни попълнения, като само Ривалдиньо не се появи на терена, защото има да наваксва в игрови план. От новите Станислав Костов и Аймен Белаид се отчетоха с попадения, докато другите бяха дело на Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Серджиу Буш. 

Почетното попадение за аматьорите от Слвница беше дело на Николай Маринов по-малко от четвърт час преди края, като основната заслуга за него беше грешка в центъра на отбраната на столичния гранд. 

Трябва да се отбележи, че Левски игра вдъхновено, с много мощ и идеи в атака и определено зарадва над 1000 души, които бяха дошли в дъждовната съботна вечер на "Герена". В същото време, съперникът едва ли е мерило за класата на колоса от София, но пък същият този отбор победи с 3:1 на "Герена" през август в друга контрола. 

Още от самото начало на мача "сините" започнаха във вихрено темпо и организираха опасна атака след опасна атака. Жерсон Кабрал не спираше да снове и по двата фланга, като нееднократно се озоваваше и на стрелкова позиция. 

Негов удар в 5-та минута беше избит от вратаря, а няколко опасни удара пробва и Роман Прохазка, но неточни. Холандецът дори отбеляза гол в 16-та минута, но той беше отменен заради засада. 

Пет минути след това и Станислав Костов пусна топката в мрежата на Сливнишки герой след подаване на Антонио Вутов, но и това попадение беше отменено заради засада. Но само минутка по-късно нямаше кой и какво да спре Левски от откриването на резултата. 

Поредна страхотна атака на "сините", при която Филипе Нашименто намери Роман Прохазка, а словакът пусна за Жерсон Кабрал отляво на наказателното поле. Холандецът не се поколеба и прати топката в далечния ъгъл на вратаря за 1:0. 

Левски продължи да играе красиво и с настроение и да плете хубави комбинации в предни позиции. Жорди Гомес, Станислав Костов и Жерсон Кабрал редуваха обаче пропуск след пропуск. Кабрал не спираше да твори възможности, да стреля опасно и да търси съотборниците си, но втори гол така и не падаше. 

Юношата на Фейенорд претендираше и за дузпа в 37-та минута, но не получи такава. Последваха още няколко опасности с негово участие, но вторият гол се забави до последния удар през първото полувреме. 

Тогава пак Филипе Нашименто комбинира страхотно с Роман Прохазка и го намери пред наказателното поле. Словакът пусна успоредно на голлинията за връхлитащия Станислав Костов на далечната греда и юношата на Пирин прониза мрежата за 2:0. 

Веднага след това реферът даде край на първата част, а след почивката Делио Роси подмени почти целия си състав. На терена се появиха имена като Паулиньо, Габриел Обертан, Серджиу Буш и останалите звезди в синьо. И настроението в играта продължи да е огромно. 

Паулиньо на два пъти опита технично със странична ножица да вплете топката в мрежата, но неуспешно. Преди в 51-та минута Габриел Обертан да оформи класиката. Тогава неукротимият Жерсон Кабрал по страхотен начин намери Габриел Обертан зад защитата, французинът преодоля вратаря с техничен удар и направи 3:0. 

Положенията не спираха пред вратата на аматьорите, но Паулиньо, Кабрал и дори Аймен Белаид не се разписаха. Тунизиецът обаче го стори в 69-та минута. Тогава той засече с глава центриране след корнер и направи 4:0. 

Само две минути след това резултатът набъбна на 5:0. Тогава Васил Панайотов по прекрасен начин намери Серджиу Буш с центриране зад защитата, румънецът стреля с глава, но вратарят изби. При добавката нападателя опъна мрежата за пети път. 

Последва логично отпускане в "сините" редици и Сливнишки герой стигна до почетно попадение в 77-та минута. Тогава грешка в отбраната позволи на Николай Маринов с хубав удар да се разпише за 1:5. 

Това се оказа и крайният резултат в мача, а въпреки че намалиха драстично оборотите, до последния съдийски сигнал играчите на Делио Роси изпуснаха поне още четири чисти гола. В крайна сметка Левски победи и убеди, а феновете със сигурност очакват с нетърпение първия официален мач за пролетта с Ботев следващата неделя на "Герена". 

 

-----------------------------------------

90' - Край на мача! Левски разби Сливнишки герой с 5:1. 

84' - Поредица опасни изпълнения на Нелуц Рошу, но в крайна сметка топката излиза в корнер в полза на Левски. 

80' - Георги Ангелов стреля с глава след центриране на Нелуц Рошу. Вратарят на Сливнишки герой изби. 

79' - Още две смени в Левски. Излизат Холмар Ейолфсон и Филипе Нашименто, влизат Георги Ангелов и Нелуц Рошу. 

77' - Николай Маринов намалява на 1:5 с хубав удар от дистанция с воле от въздуха, като в случая сбъркаха централните бранители на Левски

71' - Левски прави резултата и 5:0! Серджиу Буш се разписа, след като Васил Панайотов центрира страхотно и качи топката на главата му. Първият му удар беше избит от вратаря, но при добавката румънецът вкара на празна врата за пети път. 

69' - Левски прави 4:0! И Аймен Белаид се разписа, след като засече с глава центриране след корнер. 

68' - За кой ли път страхотна атака на Левски. Серджиу Буш изведе Станислав Иванов на скорост в наказателното поле, младокът преодоля вратаря, но от аутлинията пасът му не беше засечен от никого на празната врата. 

66' - Още една смяна в Левски. Излиза Жерсон Кабрал, влиза Станислав Иванов.

64' - Пореден жълт картон за играч на Сливнишки герой за груб фаул срещу Паулиньо пред наказателното поле. 

62' - Удар от дистанция на Жерсон Кабрал, топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

58' - Пореден шанс на Левски, Аймен Белаид с глава стреля от наказателното поле, но твърде слабо и вратарят спаси. 

51' - Левски прави преднината си класическа. Поредният пробив на Жерсон Кабрал, този път в средата на половината на съперника. Холандецът намери Габриел Обертан зад защитата и французинът с класно и хладнокръвно изпълнение прави 3:0. 

50' - Поредна атака на Левски в наказателното поле, но центрирането на Серджиу Буш успоредно на голлинията беше избито в корнер. 

49' - Паулиньо на два пъти опита със странична ножица да се разпише, но неуспешно. 

48' - Изпълнение на Филипе Нашименто от пряк свободен удар, но топката минава встрани от вратата. 

46' - Множество смени в Левски. Влизат Васил Панайотов, Николай Кръстев, Ивайло Найденов, Афонсо Фигейредо, Аймен Белаид, Габриел Обертан, Паулиньо и Серджиу Буш. Излизат Антонио Вутов, Станислав Костов, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Милош Цветкович, Роман Прохазка, Жорди Гомес и Божидар Митрев. 

46' - Начало на втората част на мача!

45+1' - Край на първата част на мача! Левски води с 2:0 след красива и атакуваща игра. Това е най-малкото, с което Сливнишки герой се отърва през първото полувреме на двубоя на "Герена". 

45' - Левски прави резултата 2:0! Точен е Станислав Костов! Филипе Нашименто страхотно изведе Роман Прохазка зад защитата на Сливнишки герой, той пусна успоредно на голлинията вляво, където налиташе Костов и дошлият от Пирин нападател прониза мрежата за втори път. 

44' - Жерсон Кабрал не спира да тормози защитата на противника. Той получи топката отдясно в наказателното поле, но пак ударът му не намери целта. 

42' - Първа атака за Сливнишки герой. Мариян Хаджиев получи топката успоредно на голлинията, но не успя да я засече, а вместо това влезе грубо на вратаря Божидар Митрев. За действието си играчът на тимаот Сливница получи и жълт картон. 

41' - Нов шанс за Левски, като топката стигна до Жерсон Кабрал в наказателното поле, но неговият удар беше отразен от вратаря. 

38' - Роман Прохазка получи удар в глезена и придвижването му е трудно в тези минути. 

37' - Веднага след неотсъдената дузпа, "сините" получиха нов шанс за гол, след като топката се озова у Станислав Костов отдясно в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри от гредата. 

37' - Претенции за дузпа от страна на Левски. Жерсон Кабрал нахлу в наказателното поле и след съприкосновение със защитник на съперника се свлече в наказателното поле, но реферът не посочи бялата точка.

34' - Жорди Гомес пробва да се разпише от пряк свободен удар, но нацели стената. 

29' - Още един шанс за Левски, но центрирането на Станислав Костов не беше засечено от Антонио Вутов на изгодна позиция. 

28' - Страхотен шанс за Левски! Жорди Гомес центрира от корнер и впоследствие топката се озова у него. Той завъртя топката за Станислав Костов, но в последния момент вратарят изби. 

22' - Левски открива резултата! Жерсон Кабрал се разписа, след като получи страхотен пас от Роман Прохазка пред наказателното поле, той нахлу отляво и с хубав удар покрай вратаря в далечния ъгъл направи 1:0.

21' - Още един отменен гол за Левски! Антонио Вутов пусна пас зад защитата за Станислав Костов и бившият играч на Пирин мушна топката в мрежата. Попадението не беше зачетено заради засада!

20' - Вратарят на Сливнишки герой изпревари Давид Яблонски преди да стреля с глава в мрежата му. 

16' - Жерсон Кабрал вкара топката в мрежата на Сливнишки герой, но попадението не беше зачетено заради засада. Такава имаше. 

11' - Поредна хубава атака на Левски, която завърши с удар от границата на наказателното поле на Роман Прохазка, но топката мина малко над вратата. 

5' - Опасен удар на Жерсон Кабрал от малък ъгъл, но вратарят на Сливнишки герой изби. 

2' - Първи изстрел в мача, отправи го Филипе Нашименто, но топката не затрудни стража на сливничани. 

1' - Начало на мача на "Герена"! Стартът леко се забави, защото протече кратка церемония по представянето на отбора за пролетта. 

Стартовият състав на Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Роман Прохазка, Жерсон Кабрал, Антонио Вутов, Станислав Костов;