Красимир Иванов потвърди, че напуска Левски и вече няма да е изпълнителен директор на клуба. Иванов отхвърли варианта да остане в Левски, заемайки друг пост.

"Името на Иван Вуцов е в списъка на безспорните легенди в българския спорт. Вие видяхте, че след неговата кончина не само от страна на Левски, но от почти всички клубове в страната и функционери на футбола се обърнаха с много топли думи, свързани с неговата загуба, така че не знам какво повече да добавя. Той е просто футболна легенда. Винаги има нужда от помощ от страна на легендите. Това, което е в Левски в момента и което ще бъде в бъдещето очевидно е свързано с това да се стъпва на историята, уроците и заветите, които тези хора са оставили за клуба, така че те са част от историята на клуба и имаме нужда от тях, да", заяви Красимир Иванов на поклонението на Иван Вуцов.

Красимир Иванов вече не е част от Левски

"Промените в Левски вече са факт. Новият Управителен съвет вече е представен в клуба. След вписването в Търговския регистър на новите хора, моите хора, моята роля официално в Левски приключва. От тук нататък ще има някакъв период на предаване и приемане на това, което се случва с клуба. За да се запознаят те. Все пак сме в отворен трансферен период, предстои втората част на сезона и има неща, които трябва да се случват едновременно. Процесът ще е предизвикателен и за двете страни. Моята роля е това да се случи най-гладко и най-бързо", разкри Краси Иванов и добави:

"За смяна на собствеността не мога да коментирам. Тъй като не е някакъв въпрос, който ме касае мен лично. Смяната на Управителния съвет очевидно е наложена от разговорите, които сме водили. Знаете, че това е от началото на декември разговор, който и по медиите върви относно това какво трябва да направи клубът. Това по-скоро е продиктувано от желанието клубът да има нов път на развитие. Г-н Русев, да, той е в Надзорния съвет."

Попитан в какво състояние ще предаде Левски на новите ръководители, Иванов сподели: "В такова състояние в каквото е, в общи линии. Излезе и по медиите за нещата свързани с лицензирането. Аз и новият Управителен съвет имаме задача до края на февруари да сложим тези неща в ред и проблемите да бъдат решени. Преговори с г-н Колев аз не съм водил. Имах възможността един път да се срещна с него. Говорили сме за клуба какво трябва да се направи. Повече от това не сме говорили. Това е в общи линии въпрос между него и собственика на клуба. По отношение на треньора, очевидно с влизането на нов управленски екип, те ще имат задачата да сложат нови приоритети и те да кажат как виждат бъдещето на клуба."

"Лично аз смятам, че би бил грешен ход и за двете страни да остана финансов директор. Според мен е правилно, когато има нов екип, той да получи ясен мандат и да не се обвързва с други хора, които преди това са били в ръководството. По-правилен ход е, човек като мен, след това да не е свързан с клуба. Не мога да кажа дали Спас Русев ще напусне на Общото събрание. В дневния ред е предвидена точка за обсъждане на състава на Надзорния съвет. Почти идентични са точките от предишното Общо събрание. До тогава надявам се г-н Русев да даде отговор на този съвет", коментира още изпълнителният директор на "сините" и продължи:

"Видях информацията за влизането на Васил Божков в клуба, какво да кажа, това трябва да дойде или от страна на новия Управителен съвет на клуба или ако има такива промени, да кажат, ако има нов човек, той да се обяви. Доколкото знам г-н Русев продължава да бъде председател на Надзорния съвет на клуба и собственик."

"Проблемите на Левски са едни и същи, каквито аз съм заварил, когато съм дошъл. Българският футбол много много не се е променил. Част от проблемите са свързани със средата и състоянието на футбола. Гледайки назад във времето, моето време на Герена беше доста турбулентно. Първо трябваше да навляза в сферата на българския футбол, да се запозная как функционира системата, кои са хората, какво се случва. Имаме една горчивина, свързана с изгубената Купа на България, този финал – това е нещо, което емоционално най-много ще ме дърпа назад, защото беше уникален шанс за клуба да постигне много неща. Смесена емоция от неща имам. Да работи човек в Левски е голяма отговорност, защото е натоварена с емоциите на много хора, които обичат клуба, а всеки има собствена визия. Много от привържениците се чувстват емоционално обвързани. Искат да виждат един силен Левски, когато и на терена, и извън него нещата изглежда добре. За мен като обобщение – смесица от чувства. Никога не съм съжалявал, че съм приел работата в Левски. Такива шансове на човек му се падат веднъж в живота. Спомням си до ден днешен къде беше първият ми разговор с г-н Русев и че продължи точно 11 минути. Просто Левски е такова има във футбола и обществения живот, което, ако на човек му се предлага, трябва да го приеме. Знаел съм тогава, когато влизах в Левски за обема и характера на проблемите на клуба, но за мен това е било по-скоро предизвикателство, отколкото проблем. Така съм подходил и до ден днешен така мисля. Не, няма опасност за лиценза на клуба, смятам, че проблемите ще бъдат решени в срок", завърши Красимир Иванов.