Сагата около австрийското светило Вили Рутенщайнер и евентуалното му пристигане на "Герена" като спортен директор, ще приключи днес. Причината да се бави назначението му в българския гранд е, че все още обмисля офертата от националния отбор на Израел. 

Там той трябва да отговаря за цялата структура на местния футбол, но преговорите вървят тежко. И според изданието "Ynet", той вече е получил ултиматум за окончателен отговор на предложението до края на деня. 

Във вторник е дошла и последната оферта от израелската федерация - годишна заплата от 300 хил. евро, без бонусите, което е леко увеличение, в сравнение с предното предложение, пълна власт около въпросите за развитието на израелския футбол, както и решаващ глас около казусите с мъжкия национален отбор. 

Рутенщайнер трябва да каже до края на работния ден днес дали ще приеме това предложение, или ще дойде в Левски. Според въпросното издание, австриецът само протакал преговорите с израелската федерация, за да проучи по-подробно офертата на българския гранд и да прецени плюсовете и минусите ѝ.