Две от звездите на Лудогорец и Левски, съответно Адриан Попа и Станислав Костов застанаха пред камерата на DIEMA SPORT дни преди голямото дерби между двата тима на Националния стадион „Васил Левски”.

„Сините” посрещат шампиона Лудогорец в дербито от 29-ия кръг на Първа лига, а изходът от мача може да се окаже от решаващо значение за титлата в България.

Адриан Попа бе критикуван, че не оправдава очакванията и е на път да се превърне в трансферно разочарование, но в седмия си мач с екипа на Лудогорец, той изигра едно впечатляващо второ полувреме, оказвайки се неуловим за защитата на ЦСКА и логично обра суперлативите за силната си игра.

„Доволен съм от собственото си представяне, но що се отнася до крайния резултат, то не съм никак щастлив от него. Надявам се, че в следващите мачове ще дам най-доброто от себе си и ще играя още по-добре. През есента бях дълго време извън терена заради контузия, пропуснах много мачове, а сега с всяка изминала среща възвръщам добрата си форма”, коментира той.

„А всяко подобно отсъствие се отразява – миналия сезон приключи за мен през април, после през лятото получих контузия, след няколко месеца още една и всичко това повлия на формата ми. Не може да се каже, че чак в седмия си мач за Лудогорец съм показал истинското си лице – просто се нуждая от известно време, от доверието на щаба и важното е да напредвам стъпка по стъпка.”

Левски също има своя голям коз в атака и то какъв – голмайсторът на Първа лига Станислав Костов. Именно той донесе победата над Черно море, а след нея привържениците на „сините” засвидетелстваха благодарността си към него в социалните мрежи.

Победата на „Тича” и равенството между Лудогорец и ЦСКА доближи Левски на 6 точки от първото място преди двубоя със седемкратните шампиони. Дали този път Левски може да се възползва от ситуацията.?

„Не зная как да отговоря, тъй като преди един месец пак същите въпроси и не успяхме, ще се опитаме да зарадваме този път публиката”, коментира той.

В същото време румънското крило на Лудогорец Адриан Попа се надява да продължи да развива своята форма и това да проличи срещу „сините”.

„Това не зависи само от мен. Сигурен съм, че ще дам всичко от себе си, за да бъда поне на нивото си от дербито с ЦСКА. Но така също и отборът трябва да ми помогне, за да мога и аз със своите качества да съм полезен за отбора

Встрани от дербито Попа разкри и впечатленията си от своя сънародник йоан бекали, чиято мениджърска агенция вече ще отговаря за трансферите в Левски

„В последните три години съм далеч от Румъния. Бекали имаше проблеми с правосъдието в последно време и беше извън футбола за известен период, но това са много влиятелни и интелигентни хора и смятам, че ще помогне на Левски с намирането на нови футболисти, тъй като тази агенция има голям опит и знания в тази област”, коментира Попа.

А според Бекали Левски може да осъществи добър изходящ трансфер, ако клубът и Станислав Костов решат да осребрят изключителния сезон, който нападателят прави. Костов се превърна в едва четвъртият футболист на левски през 21-ви век, който бележи 20 и повече гола в един сезон. В началото на столетието Георги Иванов-Гонзо завърши първенството с 22 попадения. Точно толкова реализира и Георги Чиликов през 2002-3-а. А за последно кота 20 от син нападател бе надмината от Гара Дембеле, който вкара 26 пъти в сезон 2010 – 11-а. За да стигнем до настоящата кампания, в която Станислав Костов вече има 20 гола, а сметката му може да набъбне.

Дали това ще се случи и в дербито срещу шампионите– Костов се разписа в Разград, но в последния двубой между двата отбора на „Георги Аспарухов” пред синия нападател се откри една единствена възможност, а Лудогорец доминираше през целия мач.

„Надявам се да сме си научили урока, ще се подготвим още по-добре, и да победим този път. Левски е добър отбор, не влязох в игра, но наблюдавах предишния ни мач срещу тях от пейката. Беше труден двубой и мисля, че в неделя ни предстои отново тежко гостуване.

„Трудно е, футболът е труден спорт и както на мен ще ми е трудно, така и на тях. Убеден съм, че играчите на Лудогорец ще дадат всичко от себе си за победата. И се надявам да спечелим. - Имаме всички шансове да триумфираме с титлата и това зависи само от нас.Миналия мач загубихме, така че трябва да направим доста различни неща, да изслушаме указанията на Дерменджиев и да ги изпълним

А Адриан Попа дори прогнозира и кой ще вкара головете за Лудогорец в дербито срещу Левски

„Надявам се Кешеру и Попа!”