Левски прие Витоша Бистрица на своя „Георги Аспарухов“ в двубой от деветия кръг на Първа лига, като се наложи с изразителното 4:1. Това бе и най-голямата победа за състава от Герена от началото на кампанията, като тя дойде след поражението от Локомотив Пловдив в осмия кръг.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович не можеше да разчита на наказания Хали Тиам, но добрата новина бе завръщането на защитника Давид Яблонски. Той застана редом до Аймен Белаид в сърцето на отбраната, а малко след първия съдийски сигнал напомни и за головия си нюх. Чехът откри головата сметка на домакините, а другите играчи в „синьо“, записали имената си сред голмайсторите бяха Жерсон Кабрал и Станислав Костов, който бе точен на два пъти. Успехът на левскарите можеше да бъде и още по-изразителен, но Паулиньо не успя да отбележи от бялата точка.

Междувременно Григор Долапчиев вкара почетното попадение за гостите, след неразчетена проява на Мартин Полачек.

Грешката на отбраната в „синьо“ в края на двубоя остава малко или много в сянка на фона позитивните моменти в играта на Левски.

Момчетата на Стоянович показаха директен футбол, като атакуваха агресивно, което даде своите резултати.

В предаването на DIEMA SPORT – „Обзора на кръга“ – бе направен анализ на срещата между Левски и демонстриращия прогрес, сравнено с предходната кампания Витоша Бистрица, а сред акцентите бе и представянето на централния нападател на „сините“ Станислав Костов. С двата си точни изстрела той оглави еднолично голмайсторската листа в Първа лига с 6 попадения, като зад него останаха Петър Атанасов и Мауридес с по пет.

Пълния анализ на двубоя Левски – Витоша може да изгледате в прикаченото видео.