Пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев Левски спечели столичното дерби със Славия с 2:0 в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Попаденията за успеха реализира Станислав Костов, който се изравни на голмайсторската позиция №1 с Клаудиу Кешеру от Лудогорец с по 8 попадения. "Сините" заемат и първата позиция в таблицата за класиране с актив от 28 точки.

Славия започна добре двубоя и на няколко пъти Мицански не сполучи на три пъти. Левски отвърна с удари на Костов, но и той не намери целта в тези първи минути.

В 17-ата минута Галин Иванов опита добра атака за Славия, Белмонт му попречи и атаката на Славия не завърши успешно. Три минути по-късно Обертан стреля опасно към вратата на Стергиакис, но той отрази удара, след това Костов подаде на Паулиньо, който стреля, но спечели само корнер след намесата на Христов.

Левски упражни натиск към вратата на Стергиакис и това закономерно доведе до попадение. Станислав Костов се разписа, след като промуши топката под плонжа на Стергиакис в 27-ата минута и изведе Левски напред. Това е и седмото попадение на нападателя от старта на сезона.

Четири минути по-късно Галин Иванов стреля, Полачек се справи с удара. До почивката и двата тима създадоха няколко опасности пред вратарите, но резултатът 1:0 за Левски се запази на почивката.

Станислав Костов удвои резултата в 50-ата минута, след като получи пас от Яблонски и не остави шансове на Стергиакис, а и бранителите на Славия не успяха да го спрат. Шест минути по-късно Йомов напредна, центрира в аут, а футболистът на Славия изрази претенции, че е задържан от Иван Горанов пред наказателното поле на Левски.

В 59-ата минута Кабрал стреля отлично от пряк свободен удар към вратата на Стергиакис, но той с котешки рефлекс изби в корнер. Славия отвърна с неточен удар на Мицански от далечно разстояние. Кабрал повтори упражнението с отлично изпълнение на пряк свободен удар в 72-ата минута, Стергиакис не остави шансове на играча на Левски с отлично спасяване, избивайки топката в корнер. След него Яблонски не сполучи да се разпише, след като топката мина на сантиметри от вратата.

До края на двубоя Станислав Костов пропусна да оформи хеттрика си, след като от няколко метра не сполучи да накаже Стергиакис след пас на Горанов. Вратарят на Славия се прояви на няколко пъти и запази резултата.

След това поражение Славия е на 10-ото място с 13-точки.

В 12-ия кръг Левски гостува на актуалния шампион Лудогорец в Разград. Славия е домакин на Септември.

Съставите на двата отбора:

:Левски Полачек, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо, Белмонт, Цветкович, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан
Славия: Стергиакис, Марем, Христов, Гамаков, Узунов, Йомов, Иванов, Карабельов, Цветанов, Ангелов, Мицански

съдия: Драгомир Драганов