Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев заяви, че сериозни преговори за нов наставник на „сините“ са водени единствено с Георги Дерменджиев.

Както е известно, тимът от Герена се раздели със Славиша Стоянович, а новият силен човек в клуба замина за Кипър, където тимът е на подготовка до 9 февруари. С него на Летище София бе и Дерменджиев, който също пое към Острова на Афродита, за да бъде представен официално пред отбора. 

Колев: Опасност за лиценза няма, скоро ще се разберат новите собственици 

„Ситуацията в Левски с нищо не се е променилa от последния път, когато говорихме. Спряхме се на Дерменджиев, защото един от най-успешните, да не кажа и най-успешният български треньор на клубно ниво у нас в последните години“, започна Колев.

Дерменджиев: Няма да се оправдавам, че съм поел отбора в средата на сезона

„Трябваше да говорим с него да видим дали ще се съгласи да реагира така бързо“, продължи Колев, който също така уточни още: „Сериозни преговори сме водили само с Дерменджиев".

Георги Дерменджиев и Павел Колев поеха към Кипър

източник: Валентин Грънчаров

Павел Колев за новата концепция на Левски

Колев бе запитан дали е водил разговори с Мъри Стоилов, който вече е свободен, а той отвърна: „Говорил съм с него. Какво сме си казали с Мъри си остава между нас“.

„Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за удължаване с още 2 години“.

„Раздялата със Стоянович е по взаимно съгласие. Разговаряхме с него, той се съгласи с нашите аргументи“, поясни Колев.

Извинете, майтап с Левски ли си правите?

Дерменджиев: Левски е една огромна отговорност 

Левски се разделя със Стоянович, Дерменджиев поема "сините"