Спортният директор на Левски Павел Колев заяви, че в настоящия момент треньорска смяна на Георги Дерменджиев не стои на дневен ред. По-рано днес се появиха информации, че селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев е подал молба за напускане, като ще поеме "сините" от лятото. 

"Нямам никаква идея дали това, което се тиражира от ранния следобед, е вярно. Новината отникъдене е потвърдена официално. Ние, най-малко като клуб, можем да знаем дали националният отбор е останал без селекционер. Среща между Георги Дерменджиев и собствениците на Левски не е имало да му се гарантира оставането. Особено с такъв мотив", коментира Колев. 

"Имахме днес работна среща с Дерменджиев и с (главния скаут) Богдан Патрашку. Говорихме час и половина за селекцията", допълни той. Колев заяви, че е наясно откъде идват слуховете.

"Шумотевицата не е случайна. Но мен не ме притеснява. Наясно съм какво се случва. Знам откъде идва и защо. Надявам се на Георги Дерменджиев да не се отрази, но той има толкова опит вече, врял е и кипял във футбола. Наясно е, че гаранции няма никакви и за никого в Левски, може да бъде сменен след края на сезона, както и аз може да бъда заменен, защото това е Левски. Когато не си постигаш задачите и целите, които са ти поставени, винаги може да си тръгнеш. Дали е психовойна, не мога да коментирам", каза спортният шеф на "сините".

"Към днешна дата има нулев шанс Петър Хубчев да бъде старши треньор на Левски. Първо, аз смятам, че Хубчев е все още селекционер на националния отбор, нямам информация за обратното. Дори и да се стигна до треньорска рокада при нас, тепърва ще трябва да седнем и да я мотивираме. След това да мислим за варианти за нов треньор. В момента това не е на дневен ред. Селекцията се прави с участието на Георги Дерменджиев. Излишни спекулации са това", допълни той.

Левски следи десетина футболисти за евентуални нови попълнения, сред които е и италианският халф Диего Фабрини от румънския Ботошани. 

"Реален интерес към италиански халф няма. Запитване или оферта към него няма. Наблюдаван е от Патрашку на живо. Не само той, но и други футболисти, правят се доклади. Това е нормално. Нито сме влизали в контакт с него и с неговия клуб, защото не сме сигурни, че това е футболист, който ще ни свърши работа. Гледаме около десет футболисти", обясни Колев.