Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира в интервю за DIEMA SPORT и предаването „Преди кръга“, че при все много успешните кампании на Лудогорец в Европа в последните години, разградчани все още не са стигнали коефициента, който са имали „сините“ през 2006 година.

Припомняме, че тогава тимът на Мъри Стоилов игра четвъртфинал за Купата на УЕФА, а няколко месеца по-късно се записа като първия български тим, направил пробив в груповата фаза на най-комерсиалната футболна надпревара на Стария континент - Шампионската лига.

„Никаква промяна няма в това отношение. Георги Дерменджиев е треньор на Левски. Работи всеотдайно. От сутрин до вечер е на стадиона. Правим планове за следващия сезон, когато говорихме за селекцията, Дерменджиев и Богдан бяха два часа заедно и коментираха конкретни имена“, започна Колев.

„Цари спокойствие. Надявам се Левски да изглежда по-добре през следващия сезон. Не само на база опита на Дерменджиев, а и на база на това, че всички трябва да го улесним да привлечем желаните имена и малко да променим начина, по който се е работило около първия отбор, и да улесним превръщането на Левски в това, което бе преди 15 години – а именно хегемон не само на българския футбол, но и на европейската сцена, защото ако хвърлим един ретроспокетивен поглед назад във времето, с всички успехи, постигнати от Лудогорец в последните години, а те са безспорни, още не е достигнал коефициента на Левски, когато игра на четвъртфинал за Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига. Такъв коефициент още български клуб не е постигал. А той е важен, той осигурява предимство при влизането в предварителните кръгове - дали за Лига Европа, дали за Шампионска лига и съответно възможността да срещнеш по-приемливи отбори в битката за влизане в групите“, продължи Колев.

Павел Колев бе помолен да коментира и видеото със злепоставящи кадри на втория капитан на Левски Иван Горанов. Той също така бе върнат и на спекулациите, че Петър Хубчев ще замени на треньорския пост Георги Дерменджиев.

„Иван Горанов - говорих с него веднага след като се разшумя. Той осъзнава вината си и не бяга от отговорност. Веднага се извини за случилото се, въпреки че е старо. Това в никакъв случай не е оправдание за него, въпреки че, който е невинен да хвърли пръв камък, както има една стара мъдрост. Иван Горанов е футболист на Левски, втори капитан на Левски и няма право да си позволява подобни неща. Той го знае. Вероятно ще понесе отговорност. Ще разговарям с него. Но при всички положения ние като ръководство няма как да толерираме такова нещо. Ясно е, че това е недопустимо. Ясно е също така, че нещо случило се преди повече от 2 години, не е случайно, че това видео излиза след мача с Лудогорец и в седмицата, в която играем с ЦСКА-София. Това са нормални неща. Част от футбола и не бива да изненадват никой, който е в Левски. В такава обстановка се работи тук и това не бива да плаши никого“, обясни Колев.

„Що се касае до слуховете за Петър Хубчев, мисля, че тази отшумя отдавна, ние разследване не сме правили. Имам информация какво е станало, бил съм в медиите дълги години, и продължавам да твърдя, че тази информация целенасочено бе пусната в деня на мача на националите в Косово и някой ден ще стане вероятно ясно и защо. Засега няма обяснение. Освен, че някой искаше да дестабилизира селекционера на националния тим и някой много се страхува да не би случайно нещата в Левски да се подредят, и да вземат да се получат. Кой точно се страхува? Вероятно не са малко хора. Мисля, че вашите зрители ще се сетят и сами, няма нужда да назовавам конкретни опоненти на Левски“, сподели Колев.