Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира още веднъж случилото се по време на мача между Левски и Лудогорец (0:2) и Козмин Моци, който определи като „откровен провокатор“ в минутите след срещата на Националния стадион. В интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, Колев обясни, че когато чужденец се държи като румънския защитник на шампионите, е хубаво в даден момент строгостта да закона да се стовари върху него.

Колев също така коментира и другите претенции на „сините“ в срещата срещу разградчани. Той изрази мнение, че Моци е трябвало да бъде изгонен около 20 минути преди ситуацията с дузпата, след която настъпиха и ексцециите по трибуните. Освен това, Колев коментира, че е можело съдията Ивайло Стоянов да изгони и Клаудиу Кешеру, и Вандерсон. Той също така изтъкна, че е абсолютно убеден, че е имало дузпа за Левски в 68-ата минута за нарушение срещу Иван Горанов.

 „Не е плод на емоция. Даже не съм бил и толкова ядосан. Когато говорех за проявата на Моци, не говорех за конкретната постъпка на Моци, защото сме виждали и много по-грозни неща от него. Говорех за точно това натрупване. Ако се абстрахираме от контекста на самия мача и заряда, който носи сблъсъкът между тези два отбора, и се абстрахираме от това кой е човекът вкарал дузпата и къде отиде да се радва, вашите колеги също бяха изкарали подобни примери, разбира се. абсолютно неадекватни в контекста на мача и изпълнителя, но истината е, че в тази конкретна ситуация, няма как да си кривим душата, че Моци е направил нещо кой знае какво. Извадено от контекста, в една нормална футболна обстановка, това не е нещо драматично. Когато обаче се насложи върху самия мач, цялата предистория на мача, и цялата предистория на безнаказаност, която върви с етикета Козмин Моци, когото аз много уважавам като футболист, но смятам за откровен провокатор. Той си е позволявал много неща в годините, които чуждестранен футболист в България не би трябвало да си позволява, тогава вече нещата изглеждат по друг начин. Затова казах, че някаква част емоционалната реакция, с излизането от нормата на публиката на Левски от Сектор Б, стана точно заради забавянето на главния съдия да покаже втори жълт картон на Моци, а той заслужаваше втори жълт картон 20 минути по-рано, мен ако питате, а и не само мен. Не само Моци, а и Кешеру можеше да бъде изгонен. Вандерсон също, при добро желание, защото имаше удар без топка в лицето на Цветкович. Това са епизоди, които малко или много, всеки един сам по себе си не е фатален за изхода на мача“, коментира Колев, който продължи:

„Дузпа за Левски имаше в 68-ата минута. В това съм абсолютно убеден и не само аз съм убеден и също така съм убеден, че имаше една голяма грешка във вреда на Лудогорец, когато в 10-ата минута чиста ситуация на Кешеру сам срещу вратаря бе маркирана като засада. За някаква тежка предубеденост трудно мога да говоря. Тук става дума за страх, бягство от отговорност да вземеш решение и това забавяне в ситуацията с Моци, предизвика и ексцесиите по трибуните. Ако се бе реагирало веднага категорично, не се чакаше четвъртият съдия да информира главния какво се случва зад гърба му, нямаше да се стигне до тези ексцесии. Въпреки че това не бива да е оправдание за нашите фенове. Ние се опитваме да наложим един европейски модел, и в него нахлуването на пистата и не дай си Боже на терена, както и трамплинното скачане по тунела на нашия привърженик, не са неща, които трябва да виждат феновете, които гледат по телевизията и на стадиона, да не говоря за децата, които опитваме да запалим по идеята за Левски“.

„Що се отнася за наказанията, казах и по-рано – когато един чужденец, дошъл да си изкарва прехраната в българския футбол, се държи по начина, по който се държи Моци, в някакъв момент е хубаво строгостта на закона да се стовари върху него. Защото така първо се получава усещане за безнаказаност, после у всички нас остава горчивина, че за някои дисциплинарният правилник не важи“, обясни Колев.