Без да знае, кандидат номер едно за треньорския пост в Левски Славиша Стоянович, вече си спечели точки сред феновете на Левски. Причината е в последния му отказ за нова месторабота. 

Роденият в Сърбия словенски специалист е ил потърсен в средата на юни от Олимпия Любляна с предложение да получи цялата спортно-техническа власт. Той обаче тактично отклонил предложението, а причините за това не се посочват. 

Въпросният словенски отбор никак не е долюбван от "сините" фенове, защото в средата на 90-те години го отстрани два поредни пъти от евротурнирите, при това в години, в които българският отбор беше пълен със звезди като Наско Сираков, Даниел Боримиров и др., а Димитър Иванков правеше първите си стъпки в професионалния футбол. 

Иначе Славиша Стоянович е без работа от началото на годината. За последно той работи в латвийския ФК Рига, който отпадна от ЦСКА с дузпи в първия квалификационен кръг на Лига Европа след невероятна драма с дузпи. 

Той е изключително тачено име в Словения, защото успя да стане два пъти шампион с неособно претенциозния тим на Домжале. Доказа се и в Сърбия, когато спечели титлата на страната с Цървена звезда и прекъсвайки по този начин дългата хегемония на Партизан, което на свой ред му придоби легендарен статут сред "делиите".