Наставникът на Левски Славиша Стоянович разкри плановете за зимна селекция на тима. Той обяви, че не планира да готви група, по-голяма от 27 футболисти. През есента му се налагаше да работи с над 30 души и той е категоричен, че сега ще има раздели с играчи, преди да се взимат нови. 

Специалистът разкри на какви позиции му трябват играчи и добави, че може да има раздели с някои от наличните играчи, защото към тях имало интерес от другаде. Стоянович спомена, че има сериозен интерес към топреализатора на отбора Станислав Костов. 

"Аз съм свикнал на много неща в професионалния футбол, няма място за разочарование. Исках да почна с някои нови играчи. Не е възможно на първата тренировка, но се надявам взъможно най-бъзро да се случи. Играчите, които съм искал за отбора се надявам скоро да са тук", сподели Стоянович и разкри какво е говорил със собственика Спас Русев на последната им среща.  

"Технически неща около отбора и подготовката разисквахме със Спас Русев. Говорихме за листата играчи, които ще пътуват за Кипър, и кои ще останат тук. Има още няколко дни медицински прегледи и след края им ще разберем кои ще дойдат в Кипър", сподели специалистът и разкри кога можем да очакваме редуциране на групата на "сините".

"Не искам да работя пак с екип от 34 играчи, ще бъде съвсем другояче вече. Моето желание е да пътуваме за Кипър с 24 полеви играчи и 3-има вратари. Като минат медицинските прегледи, като мине разговорът с Кирил Вангелов да направим пълния списък, след два дни ще е ясно на кои играчи ще разчитам и  на кои не", заяви треньорът на Левски и разкри дали може да има и продажби, както и какви точно футболисти му трябват. 

"Аз се надявам да имам новите попълнения възможно най-бързо. Имаме дефицит на централни защитници, ако можем да намерим някой халф също. Ако си тръгне някой играч, ще търсим заместник. Има интерес към Станислав Костов, така че ще трябва да търсим сериозен нападател."

"Ще видим как е медицинският преглед на Николай Михайлов и може да се наложи да търсим още един вратар. Предстои сериозна работа в Кипър, там може да дойде и още някой нов", сподели Стоянович и беше запитан за конкретни футболисти, към които се твърди, че Левски проявява интерес. Става въпрос за Мартин Райнов, Иван Бандаловски и Валери Божинов. 

"Не искам да говоря конкретно за футболисти. Явно е казано какво се мисли за Бандаловски. Но не искам да говоря за него конкретно. Ясно е кой играч искам, написал съм го в рапорт към ръководството. Има някои играчи, които си правят реклама с Левски. Бандаловски и Божинов са добри играчи, Бандаловски го знам от Партизан. За Божинов няма какво да говоря, всички знаят кариерата му, но няма да се коментира тази тема." 

"Колкото до Райнов, не искам да се говори по тази тема. Исках го още в началото на престоя си тук, водят се преговорите, ще видим какво става. Желание е едно, възможности друго, финансите са трето. Отбор като Левски трябва да има повече българи и повече играчи, които са национали на България."

"Търсят се играчи, които знаят какво е Левски и това е моето желание. Но не съм аз човекът, който има парите, само казвам какво искам, ще видим какво ще стане. Само мога да запаля свещ в църквата и ще видим какво ще стане", добави Стоянович и накрая сподели какво става с бразилците в отбора и както дали ще има раздели с някои от юношите.

"Бразилците имат закъснения на полетите си, изпуснали са връзките си. Вярвам, че днес трябва да са на летището. Ще видим какво ще стане, не мога да кажа нищо повече. Но повече от 27 играчи няма да заведа в Кипър, включително с вратарите." 

"Знам, че има интерес към юношите. Те ще пътуват с нас за Кипър, ще видим евентуално кой ще замине, кой ще отпратим в друг отбор. Има време до края на май, тези млади момчета трябва да играят, дори по 90 минути. Някои няма да останат в отбора", завърши Стоянович по темата със зимната селекция и сподели мнение по единственото ново назначение до момента - Димитър Иванков като треньор на вратарите. 

"С Митко Иванков съм говорил 3-4 пъти още преди да замина за Словения. Той обича Левски, боец е, не го е страх от нищо, има сходен с моя характер. Искам да поздравя и предишния треньор на вратарите Вальо Захариев, свърши добра работа, но той реши да не е повече тук. Много добър човек, страшен професионалист", заяви Стоянович.